Forró nyomon

Best of: Autótolvajok, erdőtolvajok, állatkínzók, partiarcok

rtl.hurtl.hu

2013. június 26. 10:00

Egy igazi profi segítségével azt mutatjuk meg, hogy hány perc alatt és hányféleképpen lehet egy autót feltörni. Aztán utánajárunk, ki menti meg a megkínzott állatokat, és hogy kik azok az ingyenélő partiarcok.

1. Vigyázz! Lopják az autódat!

Magyarországon évente 5-6 ezer gépkocsit lopnak el. Ennek viszont mindössze 5%-át találják meg a rendőrök. A lopott autók többségét, főleg az alsó és a középkategóriásokat, szinte azonnal szétszerelik és alkatrészenként értékesítik tovább, így szinte lehetetlen a nyomukra bukkanni. A Forró nyomon nézőinek egy igazi profi segítségével azt mutatjuk meg, hogy a legmodernebb módszerekkel hány perc alatt és hányféleképpen lehet egy autót feltörni.

2. Állatkínzás

Végtelenül lesoványodott, a saját ürülékükben fetrengő, lábuknál összekötött, sorsukra hagyott tehenek. Az egyik napok óta egy kötélen lóg. Embertelen körülmények között tartott, éhező, senkinek sem kellő kutyák. Ezt tapasztalta riporterünk, aki kiskamerájával éjszaka és nappal követte az állatvédőket, akik előfordult, hogy tehetetlenek voltak. 2012-ben 814 állatkínzásos eset történt, az állatok pusztulásával 363 eset végződött. Ezek a lesújtó számok. Jelenleg azonban összesen 8 ember tölti börtönbüntetését állatkínzás miatt. Mit tehetnek az állatorvosok és a hatóságok? No, és ki menti meg a megkínzott teheneket és az éhező kutyákat? Megpróbáltunk a végére járni a történeteknek.

3. Az ellopott erdő


Egyre többet halljuk, hogy valahová ennivalóért törnek be, kifosztják a kamrát, amíg a házban alszanak, már nem csak kolbászt lopnak, hanem száraztésztát is, vagyis mindent, ami ehető, eladható. Ahol éhezik, fázik a család, mások a morális szempontok, még annak a szemében sem bűn a lopás, akit meglopnak. Tiszabőn is visznek mindent, ami mozdítható, de azt is, ami nem. Széthordták a kultúrházat, és elloptak például egy egész nyárfaerdőt, egyetlen éjszaka. Láthatják, hogy az egész erdő derékmagasságban van letarolva. A környéken szinte alig van munka, úgy tartja el mindenki a családját, ahogy csak tudja. Nem is szégyenkezik, aki lop. Nincs mit, nincs kin számon kérni.

4. Partiarcok

Ingyenélő partiarcok. Repiajándékok garmada, havannai szivar, ékszerutalványok, luxusutazások. Ezekhez mind hozzájutnak azok, akik álújságíróként, nem létező médiumokra hivatkozva bejutnak az exluzív, zártkörű partikra. Lelepleztük a besurranó banda tagjait, akik hetente háromszor buliznak, celebekkel fotózkodnak, és drága ajándékokkal távoznak.

Részletek a Forró nyomonban, vasárnap 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk