Forró nyomon

Best of: Tánczos, drogok, kátyúkárok

rtl.hurtl.hu

2013. június 20. 17:18

Stábunk meglátogatta a ma már szabadon élő férfit, aki megmutatja, hogy él most. Atán a Forró nyomon megmutatja, hogy milyen könnyen hozzá lehet jutni drogokhoz. Végül elmondjuk, hogyan érjük el, hogy a biztosító kifizesse a kárunkat.

1. Tánczos Gábor "új" élete

Öt éve szabadult a börtönből az a körmendi fiatalember, aki a jogerős ítélet szerint még 1998-ban megölt egy 11 éves kislányt. H Zsófiát megtámadták és elvágták a torkát. Tánczos Gábor ügye akkor megosztotta az egész országot, és a mai napig is sokan úgy vélik, a fiatalember ártatlanul ült kilenc és fél évig. Legutóbb egy elismert írásszakértő nyilatkozta azt, hogy ő pontosan tudja, nem Táncos a gyilkos. Stábunk meglátogatta a ma már szabadon élő férfit, aki meglepő, új külsővel lép a nyilvánosság elé, és aki megmutatja, hogy él most.

2. Designer drogok

A designer drogokról még szinte semmit sem tudnak a szülők, pedig a rehabilitációs intézetekben már nagyon sok, az ilyen szerektől függő fiatalt próbálnak leszoktatni. Hiába az új szabályozás, hiába az úgynevezett C lista, szinte minden hónapban újabb és újabb vegyületek kerülnek a piacra. A Forró nyomon megmutatja, hogy sajnos milyen könnyen, néhány perc, vagy néhány kattintás után hozzá lehet jutni ezekhez a drogokhoz. Miért nem változik semmi? Erre keressük a válaszokat.

3. Gyűlölöm anyát!

„Gyűlölöm anyát!”- ezt egy fiú és egy kislány mondja Karakócsörcsökön. Nagyon súlyos mondat ez egy gyerek szájából. Amikor a riporter azt kérdezi, hogy miért, azt mondják, "mert lyukas zokniban vitt iskolába, és "mert elhagyott minket". Aztán kiderül, az anya nem hagyta el a gyerekeit, pont fordítva, harcol értük. Olyannyira, hogy a testvérpárért a végrehajtó ment az iskolába. Szörnyű jelenetek, szenvedő gyerekek, akikhez már mentőt is kellett hívni, és mindez a szülők válása miatt. A bíróság az anyának ítélte a gyerekeket, de ők az apánál akarnak maradni. Az anya pedig a végzés ellenére sem láthatja a fiát és a lányát, mert nem engedik be a házba. Nem csak a szavak, a gesztusok is sokat elárulnak a két megzavarodott gyerek lelkéről. Péter és Klaudia története nem egyedülálló. Ezért kell beszélni róluk!

4. Segítség! Kátyú!


Stábunk forgatni indult, de alig autózott néhány kilométert, egy mély kátyú miatt defektet kapott. Vannak, és nem is kevesen, akik nálunk sokkal rosszabbul járnak, az autójuk komolyabban sérül. De hogyan érjük el, hogy a biztosító kifizesse a kárunkat? Ezt mutatjuk meg Önöknek. Egy biztos, nagyon körültekintően kell eljárnunk. Objektív tanút kell keresni, mert a rokon nem elég jó. Méricskélni, fotózni és sokat telefonálni is kell. Elég egy apró hiba, és máris futhatunk a pénzünk után.

Részletek a Forró nyomonban, vasárnap 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk