Forró nyomon

Best of: Darabolós gyilkos, megalázva, ingyen szoba

rtl.hurtl.hu

2013. június 11. 15:37

Riporterünk a tervezett gyilkosság helyszínén szőnyegbe csavarta a boncmestert, aki készségesen játszotta a hulla szerepét. Aztán megszólal egy gyászoló édesanya, akinek 15 éves kislánya feltehetőleg a feldolgozatlan iskolai konfliktusok miatt felakasztotta magát, végül megmutatjuk, milyen áron kínálnak fiatal lányoknak albérletet.

Darabolós gyilkos esete a szőnyeggel

Az elmúlt hónapok egyik legabszurdabb ügye. Első hallásra olyan, mint egy újhullámos brit film. Persze, az ügy résztvevői ezt biztos nem vették könnyedén, de a vége mégiscsak happy and. Majdnem mindenkinek. Egy szekszárdi vállalkozó kétmilliárd forintos, könnyen megszerezhető vagyonára állítólag szemet vetett az elszegényedett veszprémi ügyvéd, a szekszárdi vállalkozó volt üzlettársa. A hír szerint bérgyilkost fogadott, megkérte egy filmes producer barátját, hogy segítsen kitalálni a tökéletes gyilkosságot. Talán a filmes fantáziája, talán az ügyvédé, de 300 millió forintot ígértek egy régi ismerősnek, aki boncmesternek tanult, hogy segítsen a gyilkosság nyomait eltüntetni. Egészen konkrét volt a kérés, az ő balatonfűzfői nyaralójában a hullát feldarabolni. A boncmester azonban elmondta a tervet a rendőrségnek, és végül mindenki megmenekült. Ki így, ki úgy. Nem kellett hozzá más, csak 80 kommandós, néhány savval teli hordó, és egy nagyméretű szőnyeg. Riporterünk a tervezett gyilkosság helyszínén szőnyegbe csavarta a boncmestert, aki készségesen játszotta a hulla szerepét. Mindent elmesélt és megmutatott nekünk.

Pálinkarazzia

Az tudták, ha rokonuktól, barátuktól elfogadnak akár egyetlen liter házipálinkát is, akkor, ha a hatóság elkapja Önöket (például egy közúti ellenőrzés során), 30 ezer forint büntetést kell fizetniük? Ezt írja elő a jogszabály. Azt minden bizonnyal tudják, hogy ha pedig zárjegy nélkül, vagy hamis zárjeggyel árusítanak alkoholt, akkor a bírság többszázezer forint lehet. A törvény ugyan engedi, hogy otthon akár 80 liter pálinkát is megfőzzünk, de azt csak a kerítésen belül szabad elfogyasztani. Ennek ellenére a neten, kiskocsmákban, aluljárókban és piacokon is könnyűszerrel hozzá lehet jutni az illegális piához. A pénzügyőrök razziáznak, vizsgálnak, felderítenek, a pálinka pedig egyre csak fogy.

Megalázva


Az elmúlt hónapokban világszerte több olyan tinédzserről lehetett hallani, akik társaik iskolai vagy internetes zaklatása, kiközösítése után az öngyilkosságon kívül nem láttak más lehetőséget. A „cyberbullying” vagyis az internetes zaklatás legfiatalabb áldozata egy 12 éves amerikai kislány volt. Sajnos Magyarországon is egyre több kamaszt szégyenítenek meg a különböző közösségi oldalakon. A tinik pedig életkorukból adódóan is nagyon nehezen dolgozzák fel a nyilvános zrikálást, mert nem tudnak kihez fordulni lelki problémáikkal. A Forró nyomonban megszólal egy gyászoló édesanya, akinek 15 éves kislánya feltehetőleg a feldolgozatlan iskolai konfliktusok miatt felakasztotta magát, és beszélnek olyan kamaszok is, akiknek már van tapasztalata az ilyen kegyetlenkedések terén.

Ingyen albérlet bevállalós lányoknak


A Forró nyomon ifjú riportere Kata, egy napra csábos Lillává változott, és ezen az álnéven jelentkezett azokra a hirdetésekre, amelyek ingyen lakhatást kínálnak csinos, fiatal lányok számára. Jómódú, magányos férfiak, és egészen megdöbbentő, egy gyerekes házaspár is találkozni akart vele. Munkatársunk rejtett kamerával felszerelkezve ment a nem mindennapi megbeszélésekre. Felkavaró párbeszédek és ajánlatok. Szobáért szex, ez a lényeg. A jelenség szomorú és megdöbbentő. Mert bizony vannak olyan még tanuló, vagy már dolgozó lányok, akik azt érzik, ez az egyetlen lehetőségük, hogy megéljenek Budapesten. Pénzük nincs, hát bevállalják. Ez az első lépésük lefelé a létrán.

Részletek a Forró nyomonban, vasárnap 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk