Forró nyomon

Best of: Taxishiénák, hitelcsapda, álzsaruk, családirtó

rtl.hurtl.hu

2013. május 30. 18:22

Riportunkban láthatják, hogy a hiéna taxis hogyan veszik össze a "lopóssal" egy vendégen. Aztán megmutatjuk, hogy miről lehet felismerni a kamuzsarut, és exkluzív interjút láthatnak a fóti családirtóval.

Welcome to Hungary!

Az a külföldi, aki repülőgéppel érkezik Magyarországra, és elég zöldfülű, néhány perc alatt mély benyomást szerezhet az ország morális színvonaláról. Kilép a fotocellás kapun, és máris hiénák karmai közé kerül. De most elsősorban nem azokról a "felségjelzés nélküli" taxisokról beszélünk, akik évek óta a szerződéses engedéllyel rendelkező társaság elől halásszák el az utasokat, hanem azokról, akik saját magánautóikkal cserkészik be az ide érkezőket. Riportunkban láthatják, hogy a hiéna taxis hogyan veszik össze a "lopóssal" egy vendégen. A tolvajnyelv szerint lopós az, akinek még taxis jelzése sincs, csak odaáll az érkezési csarnokba és addig erőszakoskodik, amíg valaki be nem ül a családi autójába. Rejttet kamerával felszerelt álutasunk kétségbeesve vergődött a hiéna és a lopós között. Persze mindegyik a hivatalos tarifa sokszorosát kérte. A feleség Malév dolgozó volt, most egy hamis prospektussal vadássza a külföldieket a férje számára. A hiéna taxis viszont lesben áll, és lecsap a gyanútlan zsákmányra. Hello tourist! Aki kapja, marja! Egy új illegális vállalkozást mutatunk meg Önöknek.

Hitelcsapda

Csak egy személyi igazolvány és egy folyószámla kell, aztán már jön is a hitel. Önök hinnének egy ilyen ígéretnek? Sokan biztos azt válaszolják, hogy nem, de aztán szorult helyzetben mégis beleugranak. Az újságok tele vannak olyan hirdetésekkel, melyek gyanúsan kedvező feltételek alapján adnak kölcsönt, tulajdonképpen bárkinek. Az ilyen cégek többsége nem mondja magáról, hogy fogyasztói csoport, ami azt jelenti, hogy a hitelre várók befizetnek egy belépési díjat, aztán ezekből az összegekből, és az előre fizetendő havi törlesztő részletekből van, aki kap kölcsönt és van, aki nem. A többség persze sohasem kap, és a befizetett pénzét is bukja. Ezek a vállalkozások tehát a fogyasztói csoport megnevezést messze kerülik, de a szerződés aláírása után mégis kiderül, valójában azok.
Rejtett kamerával elmentünk egy ilyen céghez, hogy megmutassuk, mennyit, hogyan kell fizetnie azoknak a naiv embereknek, akik így akarnak hitelhez jutni, mert máshogy már nem tudnak. De így se kapnak egy fillért sem, csak fizetnek. Elmentünk a Gazdasági Versenyhivatalba is kérdezősködni, és míg a portán vártunk, a pulton olyan újságot találtunk, melyben pont olyan hitelintézetnek álcázott fogyasztói csoportok hirdetnek, melyekre a versenyhivatal emberei vadásznak.

Álzsaruk

Egy igazi rendőrruha az interneten 100 ezer forintba kerül. Nem olcsó, de ha azt nézzük, hogy milyen busás bűnös haszonra lehet szert tenni vele, máris hamar megtérülhet az illegális beruházás. Civil ember ugyanis nem vásárolhat, és legfőképp nem hordhat hivatalos uniformist. Mégis egyre többen megteszik. Voltak, akik egymilliárd értékben raboltak rendőrnek kiadva magukat, mások gyanútlan időseket fosztogatnak, és akadt egy férfi, aki majdnem fél évig randalírozott Baján, majd tettei után gyorsan egyenruhát húzott, és eljátszotta a rend őrét. A bajai álzsaru köztiszteletnek örvendett, miközben tulajdonképpen saját maga után nyomozott. Mi megmutatjuk, hogy miről lehet felismerni a kamuzsarut. Rendőrfelismerő tanfolyam kezdőknek és haladóknak.

Negyven évet kapott!


Fekete mágia, belső hangok, révület. Oka, vagy következménye egy szörnyű kettősgyilkosságnak. A történet úgy kezdődött, hogy egy még felnőttként is az édesanyjával élő jómódú nő interneten megismerkedett egy férfivel. Gyereket akart, de aztán úgy érzete, nem jól választott apát. Ez azonban csak akkor derült ki számára, amikor a baba megszületett, vagy alig előtte. Lehetne akár a történetnek ez a rossz vége. A férfi állandó szekálása, gyűlölködés, válás. De ez kettősgyilkossággá fajult, a 35 éves férfi az alvó csecsemő mellett ölte meg a gyereke anyját, és a nő édesanyját is. Elítélték, legkorábban 40 év múlva szabadul a fóti családirtóként elhíresült férfi, aki azt mondja, belső hangok mondták neki, hogy ölje meg a két nőt. Egy franciakulccsal verte őket halálra. Csakhogy ez nem a történet vége. Ott van a kislány, aki persze pici még, kideríthetetlen, mit élt át, és akinek már se édesanyja, se édesapja, se nagymamája. A Forró nyomonban exkluzív interjút láthatnak a gyilkossal, aki az interjú alatt ijesztő állapotban volt. Megállás nélkül járt keze-lába.

Részletek a Forró nyomonban, vasárnap 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk