Forró nyomon

Parkolás-mizéria, gyermekbántalmazók, uzsorások

rtl.hurtl.hu

2013. április 30. 22:40

Kiskapuk és Mikulás csomagok, pótdíjak és dühös sofőrök. Aztán bemutatjuk egy létavértesi kislány, Leila borzalmas történetét, végül egy börtönben ülő uzsorás megragadta az alkalmat, és általunk üzent adósainak.

1. Az áldozat

Az elmúlt egy hétben bejárta a magyar sajtót, hogy kiengedték a börtönből annak a bandának a tagjait, akik idős embereket raboltak ki. Betörtek a házukba, megkínozták őket, és elvitték mindenüket. Ketten belehaltak a sérüléseikbe. R. Elemért és társait ugyan elkapták, már jó régen, négy évvel ezelőtt, de ilyen hosszú idő sem volt elég ahhoz, hogy bebizonyítsák bűnösségüket. A múlt héten elhagyták a börtönt. Most otthon, házi őrizetben vannak. Mi megtaláltuk az egyik áldozatot. A 87 éves, magányos férfit még 2008-ban támadták meg. Megverték, megkínozták, kirabolták. Tóni bácsi elmondta nekünk, mi történt vele azon a szörnyű éjszakán, és arról is beszélt, sejti, ki lehetett az, aki lebuktatta a rablóbandát.

2. Harc a Mikulás csomagok ellen

Riportunk szereplői olyan emberek, akik szembeszálltak a parkolási társaságokkal, mert úgy gondolták, őket megtévesztve, jogtalanul kaptak büntetést. Közülük van, aki pert is nyert már. Megmutatjuk a legkirívóbb és legáltalánosabb eseteket. Kiskapuk és Mikulás csomagok, pótdíjak és dühös sofőrök. Riporterünk az egyik fővárosi kerületben majdnem tíz percig sétált, mire parkolóórát talált, máshol pedig olyan parkolóhelyet fedezett fel, ahol a gyanútlan autós akkor sem tud szabályosan parkolni, ha nagyon akar. De akad olyan eset is, amikor a sofőr nem tudja, hogy megbüntették, csak a súlyos tízezrekről szóló pótdíjjal is megterhelt csekk kézhezvétele után értesül arról, hogy esetleg hibázott. A Forró nyomonban az is kiderül, mennyit kell fizetnünk a parkolásért Budapesten és a többi magyar nagyvárosban, és mennyit fizetnek szomszédaink Bécsben, Prágában, Pozsonyban.

3. Miért hagyták, hogy így legyen?

Műsorunk hónapok óta rendszeresen bemutat olyan megrázó családi történeteket, melyekben a gyerek az áldozat. Tesszük ezt addig, amíg meg nem tudjuk, miért hagyják a hatóságok, hogy hosszú évek teljenek el addig, amíg egy gyermek fel nem szabadul az őt ért molesztálások, verések súlya alól. Természetesen mindezek feldolgozására talán egy élet hossza sem elég, de miért kell évekig bírósági tárgyalásokra járniuk? Miért kell magára hagyva várniuk az ítéletet? Egy létavértesi kislány, Leila apja 15 évet kapott gyermeke több éven át tartó súlyos molesztálásáért, pont annyit, mint ahány éves volt a gyerek, amikor nem bírt tovább várni. A vonat elé vetette magát. Évekig kellett tűrnie a családon belüli erőszakot, de amikor végre szólni mert, akkor intézetbe került és magányosan rettegett attól, hogy apja majd egyszer érte jön.

4. Az uzsorás, a börtönben is uzsorás

Az Ormánság "sztár" uzsorása börtönben van, de amíg ő a rácsok mögött ül, addig is hivatalos végrehajtók, neki szedik a kamatos pénzeket. Mindez azért történhet meg, mert bár bebizonyosodott, hogy Gyimesi László bűncselekmények révén, uzsorázással jutott követeléseihez, ezek a szerződések mégsem váltak semmissé. Vagyis behajthatóak. A filléres nyomorúságban élő adósok pedig azóta is fizetnek. A meglehetősen abszurd történetet nem csak a rászedett emberek, hanem maga az uzsorás is megerősítette nekünk. Gyimesi László nem volt rest, megragadta az alkalmat és általunk, a börtönből üzent adósainak.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 20:30-kor!


Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk