Forró nyomon

Darabolós gyilkos, ellopott erdő, gyógyszer-kommandó

rtl.hurtl.hu

2013. április 24. 9:22

Riporterünk a tervezett gyilkosság helyszínén szőnyegbe csavarta a boncmestert, aki készségesen játszotta a hulla szerepét. Aztán Tiszabőre mentünk, megmutatjuk a derékig letarolt erdőt, és kipakoltuk a gyógyszeres szekrénykéket és egészen siralmas állapotokat találtunk.

Darabolós gyilkos

Az elmúlt hét egyik legabszurdabb ügye. Első hallásra olyan, mint egy újhullámos brit film. Persze, az ügy résztvevői ezt biztos nem vették könnyedén, de a vége mégiscsak happy and. Majdnem mindenkinek. Egy szekszárdi vállalkozó kétmilliárd forintos, könnyen megszerezhető vagyonára állítólag szemet vetett az elszegényedett veszprémi ügyvéd, a szekszárdi vállalkozó volt üzlettársa. A hír szerint bérgyilkost fogadott, megkérte egy filmes producer barátját, hogy segítsen kitalálni a tökéletes gyilkosságot. Talán a filmes fantáziája, talán az ügyvédé, de 300 millió forintot ígértek egy régi ismerősnek, aki boncmesternek tanult, hogy segítsen a gyilkosság nyomait eltüntetni. Egészen konkrét volt a kérés, az ő balatonfűzfői nyaralójában a hullát feldarabolni. A boncmester azonban elmondta a tervet a rendőrségnek, és végül mindenki megmenekült. Ki így, ki úgy. Nem kellett hozzá más, csak 80 kommandós, néhány savval teli hordó, és egy nagyméretű szőnyeg. Riporterünk a tervezett gyilkosság helyszínén szőnyegbe csavarta a boncmestert, aki készségesen játszotta a hulla szerepét. Mindent elmesélt és megmutatott nekünk.

Az ellopott erdő

Egyre többet halljuk, hogy valahová ennivalóért törnek be, kifosztják a kamrát, amíg a házban alszanak, már nem csak kolbászt lopnak, hanem száraztésztát is, vagyis mindent, ami ehető, eladható. Ahol éhezik, fázik a család, mások a morális szempontok, még annak a szemében sem bűn a lopás, akit meglopnak. Tiszabőn is visznek mindent, ami mozdítható, de azt is, ami nem. Széthordták a kultúrházat, és elloptak például egy egész nyárfaerdőt, egyetlen éjszaka. Láthatják, hogy az egész erdő derékmagasságban van letarolva. A környéken szinte alig van munka, úgy tartja el mindenki a családját, ahogy csak tudja. Nem is szégyenkezik, aki lop. Nincs mit, nincs kin számon kérni.

Gyógyszer-kommandó


A válságok idején az emberek mindig több gyógyszert fogyasztanak, mint amikor nincs se velük, se körülöttük semmi baj. Persze, nem a vitathatatlan betegekről beszélük, de aki nincs jó passzban, vagy fáradtabb, előbb megbetegszik. Aztán gyógyszert szed a tünetre, a mellékhatásra, a mellékhatás mellékhatására, és közben rengeteg pénzt költ el a patikában. És ha már megvette, őrzi is. Ha kell, ha nem. Sokba került, meg jó lesz az még valamire, mindegy miért, csak legyen a fiókban. Ott a helye. Igen ám, de a legtöbben nem nézegetik, meddig jó a felbontás után, mikor jár le a szavatossága, mi van, ha beszedik a régit. Pedig jobb esetben csak nem hat úgy, rosszabb esetben nem gyógyít, hanem mérgez. A múlt héten stábunk egy gyógyszerésszel az oldalán felkerekedett és becsöngetett a házakba, lakásokba. Kipakoltuk a gyógyszeres szekrénykéket és egészen siralmas állapotokat találtunk. Előre csak annyit, hogy egy zsák „rossz” gyógyszerrel távoztunk.

Gyerekáldozatok

12 évig egy állattal éltem!... – Gyűlölöm apát! Súlyos mondatok ezek egy asszony és egy kisfiú szájából. Riportunk egészen döbbenetes, megrázó családi állapotokat tár fel. Mert vannak ma olyan gyerekek Magyarországon, akiket évekig vernek, terrorizálnak, szexuálisan is zaklatnak a nevelő vagy a vér szerinti szüleik, de senki sem segít rajtuk. Senkinek sem mernek szólni. A szülők pedig gyalázatos vitáik során csak felhasználják őket. Mit lehet tenni azokért a gyerekekért, akik a nagy bajban maguk vannak, és még csak ügyvédjük sincs, aki az ő érdekeiket védi a saját családjukban? Úgy kezdődött, hogy egy tönkrement házasságból született fiú édesanyja beteg lett, ezért a fiút az édesapja vette magához. Ott, a papánál azonban már volt új feleség, közös gyerek, és még egy, akit viszont az új asszony vitt a családba. Állítólag senki nem vette észre, hogy a papa durvaságai, terrorja évekig elrejti a kamaszlány titkát, aki senkinek nem tudja elmondani, az új apja mit tesz vele. De a rémségek akkor sem értek véget, amikor minden kiderült, és a férfi börtönbe került a legdurvább erőszakért. Merthogy ottmaradt a családban a papa fia. Hogy miért nem vihette el az édesanyja azonnal, és hogy mi történt vele, amíg az apja börtönben volt, mindenki másképp meséli. A pszichológusi vizsgálatok szerint a kisfiút rendszeresen verték, megalázták. Tény, hogy a pereskedések, meghallgatások, az ezekkel járó megalázó helyzetek nincsenek tekintettel a gyerekekre. Sem az apa fia, sem az anya lánya, sem a közös kisfiú nem heveri ki soha ezeket az éveket.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 20:30-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk