Forró nyomon

Szökésben lévő bűnözők és méregdrága csodaszerek nyomában

rtl.hurtl.hu

2013. április 16. 19:37

A Forró nyomonból megtudhatják, merre és hogyan tudnak akár évekig is bujkálni a szökésben lévő bűnözők. Utánajártunk a közelmúlt legrejtélyesebb eltűnéseinek is, és fény derül a mágnesterápiás matrac és a többi „varázserejű” termék titkára is.

1. Feladta magát

Kilenc napig, ahogy mondani szokták, nagy erőkkel keresték, kutatták, mégse találták meg a pécsi rendőrök Páva Zsolt polgármester lányának támadóját. Pedig mindvégig ugyanazon a környéken bujkált, sőt úgy tűnik, többször az utcára is kimerészkedett. A férfit ismerték a szomszédok, a boltos is, aki elmondta nekünk, hogyan adta fel magát. A Forró nyomon megpróbálta rekonstruálni merre járhatott Ny. Zoltán, amíg szökésben volt. Hogy tudott ilyen jól eltűnni? Mi a rejtőzés pszichológiája? Vannak bűnözők, akiknek évekre nyomuk veszett, külföldre szöktek és vannak, akik itthon bujkáltak. De előbb, vagy inkább utóbb mindegyik hibázott.

2. Eltűntek!

Tavaly csaknem nyolcezer ember tűnt el Magyarországon. Szerencsére a nagytöbbségük előkerült. De sajnos vannak, akiknek csak a holtestét tudják megtalálni. A szigetszentmiklósi 16 éves Dominikát egy férfi a múlt héten elcsalta otthonról. A hírek szerint az egyik közösségi oldalon levelezett vele. A tinilány holttestére a rendőrség keresőkutyás mentőosztaga talált rá. Mivel csábíthatta el? És mit történt azzal a fiatalemberrel, aki két hete az éjszaka közepén indult el otthonról, és azóta nem tudni mi történt vele? Adrián üres autóját a Petőfi híd közepén felkapcsolt fényszórókkal, de zárva találták meg. Édesanyja azóta rettegve reméli, hogy fia még él.

3. A fifikás bűnöző esete a magyar bírósággal


Van egy férfi Magyarországon, akit nyolc éve nem tudnak elítélni. A Tesco-s rablóként elhíresült férfi, Süveges Péter már a hatodik bíróját fogyasztja. Évekig ült előzetesben, aztán most télen, 24 órás házi őrizetben, a tűz mellett melegedve, bakancsban, síkabátban egy sátorban kempingezett. Most pedig egy barátja lakásából, kifogástalan öltönyben, kezében bőr irattáskával indult a bíróságra. A saját tárgyalására, ahol látványosan érvelt, vitatkozott, védte magát. Ügyvédre sem volt szüksége. A vád többrendbeli rablás, hivatalos személy elleni erőszak, és fegyvercsempészet. Szóval ő az a férfi, akit pénzszállító autók kirablásával vádolnak. De hogy a hosszú-hosszú évek után mikor tudják végre rábizonyítani mindezeket, mikor születik meg az ítélet, az kérdéses. A Forró nyomon riportjában láthatják, hogy Süveges Péter nagyon nem mindennapi bűnöző, aki feltehetőleg még sok fejtörést okozhat az igazságszolgáltatásnak.

4. A csodamatrac

Képzeljék, ha elmennek egy szigorúan ingyenes írisz vizsgálatra, és végighallgatnak egy szintén ingyenes termékbemutatót, akkor állítólag megtalálhatják a gyógyírt szinte minden nyavalyájukra. Hát nem csábító? A baj csak az, hogy a meggyőző orvosi szöveggel agitáló ember, hiába állítja azt magáról, hogy orvos, nem az. Rejtett kamerás felvételeinken egészen megdöbbentő „agymosást” hallhatnak-láthatnak egy gyógyító matracról, ami 990 ezer forintba kerül, de ha akkor rögvest meg akarja vásárolni valaki, akkor egészen jutányos áron, potom 591 ezerért megvehető. És akár hiszik, akár nem vannak, akik megveszik. Számtalan magyar családban akad valaki, aki hisz, vagy inkább hinni akar az ilyen, vagy ehhez hasonló termékekben, és ezért hajlandó fizetni. Ráadásul nagyon sok pénzt. Aztán sok esetben csalódik. Mit lehet ilyenkor tenni? Ez kiderül a Forró nyomon adásából, mint ahogy az is, milyen dumákkal, hatásos fogásokkal lehet meggyőzni a gyógyulni vágyó embereket.


Részletek a Forró nyomonban, szerdán 20:30-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk