Forró nyomon

Életfogytiglan, pálinkarazzia és kátyúk nyomában

rtl.hurtl.hu

2013. április 9. 21:00

A Forró nyomonban megmutatjuk, hogy hová kerülhetnek azok az elítéltek, akik haláluk napjáig fegyházban maradnak. Utánajárunk annak, hogy lehet az, hogy a pénzügyőrök razziáznak, vizsgálnak, felderítenek, de a pálinka egyre csak fogy. És megmutatjuk, hogyan érjük el, hogy a biztosító kifizesse a kátyúkárunkat.

1. Az ítélet

Megmutatjuk, hogy hová kerülhetnek azok az elítéltek, akik haláluk napjáig fegyházban maradnak. Az első fokon tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott Péntek László is pont oda, vagy nagyon hasonló, elzárt körletben fogja leélni életét, ha a másodfokú bíróság helybenhagyja a múlt pénteki ítéletet. A pécsi tehát döntött, és riportunkban láthatják, mivel indokolta a legsúlyosabb büntetés kiszabását.

2. Kiraboltatta a nagyszüleit

Két éve egy Miskolc külvárosában lévő ház kerítésén átmászott egy férfi. Arra számított, hogy nem lesz otthon senki, azonban a 92 éves dédmama meglepetést okozott neki. Az idős asszonyt nagyon megverte, majd a fekete maszkos férfi egy pénzzel teli széffel a hóna alatt távozott. A rendőrség a 14 éves unokát, Zalánt gyanúsította, akit el is kaptak, és aki nem is tagadta, hogy köze van az ügyhöz, de azt igen, hogy ő lett volna az elkövető. Zalán másfél évet töltött rácsok mögött. Egy hete szabadult. Most a Forró nyomon kamerája előtt mondja el, hogy jutott odáig, hogy kiraboltassa a saját nagyszüleit, akik most és büntetése alatt is végig mellette álltak, és megbocsájtottak neki, mert biztosak abban, hogy a rabló, aki a dédit is megverte, szabadon jár.

3. Pálinkarazzia

Azt tudták, ha rokonuktól, barátjuktól elfogadnak akár egyetlen liter házipálinkát is, akkor, ha a hatóság elkapja Önöket (például egy közúti ellenőrzés során), 30 ezer forint büntetést kell fizetniük? Ezt írja elő a jogszabály. Azt minden bizonnyal tudják, hogy ha pedig zárjegy nélkül, vagy hamis zárjeggyel árusítanak alkoholt, akkor a bírság többszázezer forint lehet. A törvény ugyan engedi, hogy otthon akár 80 liter pálinkát is megfőzzünk, de azt csak a kerítésen belül szabad elfogyasztani. Ennek ellenére a neten, kiskocsmákban, aluljárókban és piacokon is könnyűszerrel hozzá lehet jutni az illegális piához. A pénzügyőrök razziáznak, vizsgálnak, felderítenek, a pálinka pedig egyre csak fogy.

4. Segítség! Kátyú!


Stábunk forgatni indult, de alig autózott néhány kilométert, egy mély kátyú miatt defektet kapott. Vannak, és nem is kevesen, akik nálunk sokkal rosszabbul járnak, az autójuk komolyabban sérül. De hogyan érjük el, hogy a biztosító kifizesse a kárunkat? Ezt mutatjuk meg Önöknek. Egy biztos, nagyon körültekintően kell eljárnunk. Objektív tanút kell keresni, mert a rokon nem elég jó. Méricskélni, fotózni és sokat telefonálni is kell. Elég egy apró hiba, és máris futhatunk a pénzünk után.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 20:30-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk