Forró nyomon

Halálutak, átvágott munkavállalók, személyiségtolvajok

rtl.hurtl.hu

2013. március 7. 20:05

Évente több mint ötszázan halnak meg a magyar utakon A Forró nyomonban láthatják egy megtört édesanya vallomását, aki férjét és gyermekét veszítette el egy szabálytalankodó miatt. Aztán: . Mit tehetnek a munkavállalók? Mikor, milyen esetekben fordulhatnak munkajogászhoz? Egyáltalán megéri-e perelni, vagy jobb csöndben tűrni? Ezekre keressük a válaszokat, végül segítségünkkel szembesítette önmagát egy férfi a közszeméremsértéssel és lopással vádolt személyiségtolvajjal.

1. Halálutak

Évente több mint ötszázan halnak meg a magyar utakon – évről-évre ez, vagy ehhez hasonló riasztó számok jelennek meg a közlekedésbiztonsággal foglalkozó hírekben. De a helyzet mégsem javul. Most, hogy lassan jön a tavasz, egyre többen veszik elő a garázsokból az autót, motort, és nekivágnak az utaknak. Sokan vagánykodnak, brahiznak, vagy csak nagyon sietnek, és közben persze nem gondolnak a szomorú számokra. A számokra, melyek mögött széttört családok, halott gyerekek és szüleik vannak. A négytagú Kovács család a 81-es úton autózott. Teljesen szabályosan. De a velük szemben haladó autós szabálytalansága miatt szörnyű balesetet szenvedtek. Az apa és a kisebbik lány meghalt. Az anya Ildikó, és nagyobbik lányuk túlélte a balesetet. A Forró nyomonban láthatják a megtört édesanya vallomását, és egy szakember segítségével megmutatjuk azokat az utakat is, amelyeken a legtöbb baleset történik.

2. Átvágott munkavállalók

A takarítónőnek évek óta 120 óra túlórával tartozik a munkaadója. A biztonsági őrnek nem jár fizetett szabadság, utazási költség, és saját zsebből fizeti az egyenruháját. Az önkormányzat által foglalkoztatott szociális munkásnak pedig egyik napról a másikra jócskán elvesznek a fizetéséből. Mit tehetnek a munkavállalók? Mikor, milyen esetekben fordulhatnak munkajogászhoz? Egyáltalán megéri-e perelni, vagy jobb csöndben tűrni? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. Diktafonnal rögzített bértárgyalás, eltünedező munkaadók és cégeik, és dolgozó emberek, akik futnak a pénzük után.

3. Magukra hagyva

Egészen döbbenetes halálesetek történtek az elmúlt hónapokban. Kőtelken egy magatehetetlen idős asszony egyszerűen éhen halt, elsorvadt a saját házában. Az unokája ugyan felvette az ápolási segélyt, de nagyanyját nem etette, nem mosdatta, hagyta meghalni. Volt, aki sejtette, hogy nagy baj lesz a vége, mégsem segítettek az idős nénin. Hasonló történt Budapesten is. A XVIII. kerületi romos házban egy házaspár élt. Az asszony szintén magatehetetlen fekvőbeteg volt. A férje azt mondja, szerette, de mégsem ápolta. Felesége 30 kilóra fogyott. Aztán a vád szerint a férfi leütötte haldokló feleségét. A szegény asszony meghalt. A gyilkossággal vádolt férfi vehemens bátyja tiltakozása ellenére, a bíróságon nyilatkozott stábunknak. Mit mond a körzeti orvos, és mit tapasztaltak a szomszédok? Két beteg ember, akiket többen is megmenthettek volna, de nem tették.

4. Személyiségtolvaj


Varga Gábor egy napon megtudta magáról, hogy a gödöllői héven a nemiszervét mutogatta. Sőt, a lakására érkező rendőrök azt is közölték vele, hogy egy bevásárlóközpontban lopáson kapták. Varga Gábor azóta kétségbeesve próbálja bizonygatni, hogy ő nem az a Varga Gábor. Egy másik. De az a másik Varga Gábor, aki mindezeket elkövette, viszont az ő elvesztett személyi igazolványával él évek óta. A név tehát ugyanaz, de a két férfi, az ártatlan és a bűnöző, egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Ez azonban jó ideig nem tűnt fel senkinek, a hatóságoknak sem. Riporterünk megtalálta azt a V. Gábort, akit a rendőrök letartóztattak, majd hamis személyazonosságával együtt elengedtek. Szabadlábon védekezik és talán még most is névrokonjának igazolványával azonosítja magát. De a felháborodott Varga Gábor sem volt rest. Felkerekedett és segítségünkkel szembesítette önmagát a közszeméremsértéssel és lopással vádolt személyiségtolvajjal.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 20:30-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk