Forró nyomon

Péntek László eddig letiltott interjújának újabb részletei

rtl.hurtl.hu

2013. február 20. 13:12

„Fogtam a nyakát, szorítottam a nyakát és jöttek fel belőlem az indulatok.” Több tucat szakértő, rengeteg tanú, percről-percre tudósítások. Hatalmas médiafigyelem Bándy Kata gyilkosának pere körül.

1. A per

Hétfőn megkezdődött Bándy Kata gyilkosának büntetőpere. A fiatal lány nevét a tavaly nyári, július 8-ai tragédia óta megtanulta az ország. Több ezren keresték a Facebookon, amikor eltűnt, nagy volt a felháborodás, amikor megtalálták holtan, hatalmas indulatokat gerjesztett, amikor elfogták a gyilkosát. A 26 éves Péntek László azonnal bevallotta, hogy ő tette. Pár héttel később interjút adott a Forró nyomonnak, amelyben elmondta a saját verzióját, de azt a nyomozás érdekeire hivatkozva akkor nem engedte bemutatni az ügyészség. A nyomozás azóta lezárult, Péntek László egyedül ül a vádlottak padján, ahol ugyanazt mondja, amit Máté Krisztának mondott a börtönben. Ráadásul ugyanazzal a szenvtelen, majdhogynem rezzenéstelen arccal mondja, amellyel tavaly ősszel beszélt, a kamera előtt. A tanúk között láthatják, megszólal a volt élettárs is, Péntek kisfiának anyja, aki arcát vállalta a nyilvánosság előtt, és aki nyíltan válaszolt azokra a kérdésekre, amelyek férfi agresszivitását firtatták, és arra is, hogy a drog és az alkohol befolyásolták-e egykori élettársának szexualitását.

2. A Bándy Kata-ügy

Több mint 7 hónap telt el azóta, hogy Bándy Kata meghalt. A legszörnyűbb tragédiák részletesen szerepelnek az újságban, a tévében, az áldozatok nevére évek múlva is emlékszünk. De hogy mi történt pontosan, gyorsan feledésbe merül. Persze, ha az ügynek több vetülete szerepel a médiában, ha zászlójukra tűzhetik az esetet a halálbüntetés visszaállítását követelők, vagy mondjuk a cigánybűnözést hangoztatók, nehezebben csitulnak az indulatok. Talán ha vége a pernek, ha a tárgyaláson magyarázatokat kapnak, a családtagok is magukra maradhatnak az emlékeikkel. Addig azonban még sok erő kell ahhoz, hogy újra átéljék, felelevenítsék azokat a napokat, heteket, amikor Bándy Kata eltűnt, vagy amikor megtalálták.

3. Péntek László letiltott interjúja


Péntek László 2012. szeptember 19-én exkluzív interjút adott a Forró nyomonnak. Akkor az ügyészség, a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem engedélyezte, hogy az interjút bemutassuk. A Bándy Kata gyilkosságát beismerő férfi akkor nekünk előadta saját verzióját, állítólagos megismerkedésükről, kapcsolatukról, és arról a tragikus kimenetelű éjszakáról. Bármit is mondott, a tekintetén nem látszott semmi. Se dac, se düh, se harag, se megbánás, se megtörtség, se kegyetlenség. Semmi. Az őszi beszélgetésből most először láthatnak újabb részleteket.

4. Bekattant?

Hogyan juthat egy apa odáig, hogy meg akarja ölni a kisgyerekeit, a feleségét és magát is? Miféle elfojtott indulat lehet belül egy kifelé mintacsalád-lakta házban? Tényőn három éve, Ácson két és fél éve, most pedig Csepregen történt olyan rémséges családi tragédia, amelyre kevés minden szó. Mindhárom esetben a férfivel, a családfővel történt valami. „Bekattant” – mondanánk röviden, de ez nem ilyen egyszerű. Arra még talán van magyarázat, hogy egy férfi nem akar az asszonya nélkül élni, nem akarja, hogy más nevelje a gyerekeit, ha a felesége mást szeret. De a féltékenység pusztító ereje okozhat-e vajon olyan rombolást, hogy egy apa megölje a saját gyerekeit is? Ritka, és bármilyen szörnyű, nem egyedi eset. Éppen ezért annyi kijelenthető: kellett, hogy legyenek jelek, amelyeket a családtagoknak észre kellett volna venniük. Persze ki tudja, melyik családban miről ismerhetőek fel ezek a bizonyos jelek, ha baj van? Egyáltalán, gondolhat-e arra valaki, hogy ha a családtagja furcsán viselkedik, az azt jelenti, hogy holnap vérengzeni fog? Helyszíni riportunkban a többi közt ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 19:30-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk