Forró nyomon

Eltűnt betegek, lúzer bűnözők, szexmunások

rtl.hurtl.hu

2013. február 13. 7:45

Kórházból elkóborolt, majd halálra fagyott. Több ilyen esetről is tudunk, a miértekre keressük a választ. Aztán: Bankot rabolt, életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Mászáros László interjút adott a Forró nyomonnak. És utána járunk, hogy lehet az, hogy még gimnazista lányoknak is kínálnak erotikus munkát?

1. Interkontinentális válás

Noah még csak négy és fél éves, de már bejárta a fél világot. Most épp Bora Borán lakik. Noa mégis hányattatott sorsú kisfiú, mert a szülei válnak, és ahogy mondani szokták, „csúnyán válnak”. Az apa koreai származású francia állampolgár, az anya magyar. A család 2011 novemberében nyaralni utazott a Franciaországhoz tartozó, de az uniós joghatóságon kívül eső Csendes-óceáni szigetre, Bora Borára. A magyar asszony, Patrícia családja szerint a férj elvette az útleveleiket, hogy a szigeten tartsa a válópert, és az ahhoz kapcsolódó gyermek-elhelyezési pert. Az anya hazautazhatna Magyarországra, de a kisfia nélkül persze nem mozdul. A tét, hogy melyik bíróság döntsön a kisfiú sorsáról. Kinél maradjon Noa, aki mindenképp rosszul jár. Vagy az anyukájával él itthon, vagy az apukájával a föld másik, távoli pontján. A Forró nyomon a következő tárgyalás előtti napok eseményeit követte.

2. Eltűnt betegek

A sümegi pszichiátriáról meglógott két beteg, egy idős testvérpár. A kerítés mellett, a hóban találták meg őket mezítláb, papucsban, hálóingben. Az egyik életét sikerült megmenteni, de a másik nő megfagyott. Helyszíni riportunkból kiderül, a betegek egy kitaposott úton járnak a kerítéshez, átmásznak azon, és a közeli boltokban, kocsmákban töltik az időt. De úgy tűnik, nem a sümegi az egyetlen kórház, ahol a gyenge felügyelet miatt, órákra eltűnhetnek a betegek. Győrben is most, télvíz idején, meghalt egy beteg az udvaron. „Sajnálatos balesetként” vagy a krónikus nővérhiány következményeként fogjuk fel ezeket a tragédiákat? Erre keressük a választ.

3. Lúdtalp helyett tüdőembólia


Egy újabb megmagyarázhatatlan haláleset, aminek egyelőre nincs felelőse. A 25 éves Dianának hetek óta fájt a lába, ezért elment a körzeti orvoshoz, aki beutalta az ortopédiára. Azt mondták, lúdtalpa van. Kapott is betétet a cipőjébe, de a fájdalmai nem szűntek meg, sőt egyre rosszabbul lett. Másodszorra már mélyvénás trombózis gyanújával került a dombóvári kórházba, ahol a vizsgálatok igazolták a gyanút. Diana édesanyja szerint mégse csináltak semmit. A lány újra hazakerült, és négy nap múlva meghalt tüdőembóliában, ami a mélyvénás trombózis egyik szövődménye. Mi megpróbáltuk megtudni, ki lehet a felelős. Talán nem okozunk meglepetést azzal, ha eláruljuk, nem sikerült. De azt megtudtuk, miért van az, hogy ilyen esetekben a közvélemény szinte sohasem tudhatja meg, mi történt valójában. Nincsenek nevek, még monogramok sem, és a betegek, akik esetleg tudni szeretnék, hogy a kórházban, ahová tartoznak, ki és hogyan hibázott, ha hibázott egyáltalán, hiába várják a belső vizsgálatok nyilvánosságra hozott eredményeit.

4. Három csapás!

Három dobásod van! - ezt mondjuk a rossz gyerekeknek és a rossz felnőtteknek is. Valami ilyesmit mond ki az úgynevezett három csapás törvény is, amit a visszaeső erőszakos bűnözők és a sorozatrablók ellen hoztak. A jogszabály nagyon szigorú. Aki például egymás után háromszor rabol bankot, életfogytiglant kap. Nincs bírói mérlegelés, nincs ügyvédi fifika, automatikusan ez jár. A Kozma utcai börtönben ül egy férfi, egy lecsúszott vállalkozó, aki a válság miatt teljesen eladósodott. Jöttek a barátok, üzletfelek, az alvállalkozók, és kérték vissza a pénzüket, de ő nem tudott fizetni. Teljesen összeomlott, mert a vállalkozása volt az élete, ezért úgy döntött, vesz egy barna parókát, szerez egy hamis rendszámot az autójára, és egy töltetlen riasztópisztollyal elmegy bankot rabolni. Reggel rabolt, délután kifizette a hitelezőit. Az ügyetlen, botcsinálta bankrabló háromszor tört be pénzintézetekbe, mindössze 5 millió forintot szerzett így. A negyedik pénzintézetből viszont csúfosan elmenekült. Ezek után elkapták, elítélték. Életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Súlyosabb büntetést, mint egy gyilkos. Ez a férfi, Mászáros László interjút adott a Forró nyomonnak. Lúzer bankrablókat láthatnak, amatőr bűnözőket, akik műanyagpisztollyal rabolnak, és akik izgalmukban beesnek a pénztáros hölgy ölébe. Ők azok, akik más súlyos bűnözők között, 20-22 évig is rácsok mögött maradhatnak.

5. Szexmunka, diákok előnyben

Natúr francia, csúszka-mászka – egyre több diáklány tanulja ezeket a kifejezéseket, fortélyokat az egyetemi, vagy főiskolai tanulmányai mellet. A szexmunkások között ugyanis nagyon sok a diáklány. Sőt, a netes hirdetések között több is kifejezetten diákmunkának nevezi az erotikus masszázst, és a webes vetkőzést. Csinos, fiatal riporterünk ilyen munkákra jelentkezett és felvették. Rejtett kamerával felszerelkezve megjelent az egyik legforgalmasabb fővárosi téren álló bérház egyik magánlakásában, és a sejtelmes fények között megtudta, mennyit lehet keresni, és a busás fizetésért mit kell tenni egy fiatal lánynak. Megdöbbentő párbeszédek, vetkőző diáklányok és a kérdések, vajon mi számít prostitúciónak, bordélyháznak, szobáztatásnak. Hogy lehet az, hogy még gimnazista lányoknak is kínálnak ilyen erotikus munkát? És vannak, akik elfogadják.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 21:00-kor!


Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk