Forró nyomon

Mérgező ruhák, kamu fogyiszerek és ingyen albérletek nyomában

rtl.hurtl.hu

2013. január 30. 10:46

Vizsgálódtunk, vegyészkedtünk, okokat és eredményeket kerestünk. Aztán annak is utána jártunk, kinek a dolga ellenőrizni, és ha kell, felelősségre vonni, megszűntetni a hamis fogyasztószerekkel kereskedő cégeket. És: szobáért szex. Munkatársunk rejtett kamerával felszerelkezve ment a nem mindennapi megbeszélésekre.

1. Feladta magát

Úgy érezte, szorul a hurok, ezért három héttel a nagy indulatokat és politikai nyilatkozatháborút okozó szigethalmi verekedés után feladta magát V. Róbert, aki vallomása szerint többször is megszúrt két fiatal sportolót. Bozsányi Gergely bírkózó és Sávoly Gergely bokszoló súlyosan megsérültek, de szerencsére már elhagyták a kórházat. A Forró nyomon stábja a helyszínen, a szigethalmi Zsigmond sörözőben, a sportolók segítségével próbálta rekonstruálni, mi is történhetett szilveszter éjszaka, amikor a szórakozóhely egyetlen mellékhelységében két bulizó társaság összeverekedett. Egy fiatal tehát feladta magát, de egy másik is előzetes letartóztatásban van, aki a véres buli óta konzekvensen tagad. A bűneset egyre bonyolódik, mindenki mást mond. Mi megpróbáltuk kibogozni a szálakat.

2. Mérgező ruhák

Divatos farmer vagy egy színes póló. Milliók hordják nap, mint nap. De mi van akkor, ha a ruháink, az ismert és elismert márkajelzések ellenére is valójában silány minőségű, veszélyes vegyianyagokkal kezelt textiliák, amiknek nem hogy a bőrünkkel nem szabadna érintkezniük, de még szemeteszsáknak sem lennének jók? A világ legnagyobb környezetvédő szervezete, a Greenpeace vizsgálata szerint a legismertebb világmárkák termékeiben is olyan, úgynevezett azoszínezékek vannak, amelyek az izzadás útján a szervezetünkbe jutva, hosszútávon komoly problémákat okozhatnak. Női divatcucc, férfiruházat vagy gyereknadrág, szinte nincs is kivétel, mindegyik szennyező, amelyiket nem Európában gyártottak. De hogyan védekezhetünk? És a nagy cégek,- melyek ruhái itthon is az összes plázában kaphatók -, mikor vonják ki a toxikus anyagokat a textíliákból? Vizsgálódtunk, vegyészkedtünk, okokat és eredményeket kerestünk.

3. Kamu fogyasztószerek

Néhány héttel korábbi riportunk után sok visszajelzést kaptunk, ezért folytatjuk a témát. A Forró nyomon nézői jelezték, ők is rendeltek az interneten jutányos áron, akciósan hirdetett fogyasztókapszulákból, de nem fogytak, viszont többen is rosszul lettek. Hiába reklamáltak, hiába kérték vissza a szerek árát, senki sem írt nekik vissza. Ezúttal annak jártunk utána, ki a felelős azért, hogy ezek a gyorsan virágzó, majd ugyanolyan gyorsan eltűnő cégek, miért tudnak Magyarországon is működni. Kinek a dolga ezeket ellenőrizni, és ha kell, felelősségre vonni, megszűntetni? Talpaltunk, kérdezősködtünk, és furcsa eredményre jutottunk. Jól hangzó ígéretek, elszánt fogyókúrások, és a leghatásosabb, orvos által felügyelt fogyimódszer. Ezeket mind megmutatjuk.

4. Ingyen albérlet bevállalós lányoknak

A Forró nyomon ifjú riportere, Kata egy napra csábos Lillává változott, és ezen az álnéven jelentkezett azokra a hirdetésekre, amelyek ingyen lakhatást kínálnak csinos, fiatal lányok számára. Jómódú magányos férfiak és egészen megdöbbentő, egy gyerekes házaspár is találkozni akart vele. Munkatársunk rejtett kamerával felszerelkezve ment a nem mindennapi megbeszélésekre. Felkavaró párbeszédek és ajánlatok. Szobáért szex, ez a lényeg. A jelenség szomorú és megdöbbentő. Mert bizony vannak olyan még tanuló, vagy már dolgozó lányok, akik azt érzik, ez az egyetlen lehetőségük, hogy megéljenek Budapesten. Pénzük nincs, hát bevállalják. Ez az első lépésük lefelé a lejtőn.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 21:00-kor!


Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk