Forró nyomon

Véres buli, kutyachip-mizéria, lefejezés a kocsmában

rtl.hurtl.hu

2013. január 9. 10:10

A Forró nyomonban megszólalnak a szigethalmi késelés gyanúsítottjának szülei, és arról beszélnek, ami eddig - legalább is szerintük - , kimaradt a híradásokból. Aztán stábunk az állatvédőket kísérte éjszakai kutyagyűjtő razziára, végül egy egészen hátborzongató történet következik.

1. Véres buli

A szilveszteri buli a szigethalmi Zsigmond sörözőben jól kezdődött. Az alsó szintet kibérelte egy család. Sütöttek, főztek, zenészeket is hoztak, jól mulattak. A felső szinten pedig a tulajdonos fiának gyerekei szórakoztak. A nagy baj akkor történt, amikor a szórakozóhely egyetlen mellékhelyiségébe akartak többen is bemenni. A két társaság összeszólalkozott. Ez volt az a verekedés, melyben az MTK fiatal bokszolóját, Sávoly Gergőt többször is megszúrták, barátját, Bozsányi Gergő birkózót pedig életveszélyesen megsebesítették. A bűneset után fellángoltak az indulatok. Sokan nem egy tragikus kocsmai verekedésként, hanem sajnos etnikai-kisebbségi problémaként kezelték a történteket. De ezt a megszúrt fiúk és szüleik is visszautasítják. A fiatal sportolók már többször is nyilatkoztak. A feltételezett elkövetőről, aki szintén tinédzser, viszont szinte semmit sem lehetett eddig tudni. A Forró nyomonban most megszólalnak a szülei, és arról beszélnek, ami eddig legalább is szerintük, kimaradt a híradásokból.

2. Kutyachip

Január elsejétől minden 4 hónapnál idősebb kutyának azonosító chippel kell rendelkeznie. A chip nélküli kutyák gazdái 45 ezer forint bírságot kaphatnak. Az bőr alá ültetett azonosító ára egyébként 3500 forint, és bizony sokan nem tudják, vagy nem akarják ezt az összeget kifizetni. Stábunk az állatvédőket kísérte éjszakai kutyagyűjtő razziára. Láthatják, hogy a szilveszteri petárdázás után még mindig sok elveszett állat kóborol az utcákon, és a chip nélküliek gazdáját megtalálni szinte képtelenség. Az állatmenhelyek megteltek, és sok kutyára talán végső altatás vár.

3. Lefejezték

Egészen hátborzongató történet. Milyen vita, milyen őrült düh lehet az, ami ahhoz vezet, hogy egy embernek konkrétan levágják a fejét? Felfoghatatlan, de mégis ez történt a felvidéki Zsigárdon. Az 1500 lakosú, többségében magyar lakta község közelében lévő vágóhíd egyik szennyvízaknájában ugyanis egy megcsonkított, fej nélküli holtestet találtak. Hamar kiderült, hogy a már egy ideje eltűnt férfi testét és külön a fejét találták meg. Mi pedig utánajártunk annak, hogy a feltételezések szerint, vajon kik lehetnek az elkövetők, és miért tették ezt. Egy megrázó temetést, és egy megrázó gyilkosság utáni nyomozást láthatnak.

4. Árverezésre várva


Szegeden és Makón tucatnyi család új otthonról álmodott. Ki is fizették lakásaik árát az építtetőnek, de arról állításuk szerint nem tudtak, hogy az ingatlanaik megépítésére a vállalkozó jelzáloghitelt vett fel, amit eddig nem fizetett vissza a banknak. A bank miután hiába próbálja behajtani a kölcsönt, elárverezheti a lakásokat a lakók feje fölül. A kétségbeesett családok pedig elképzelhető, hogy hiába fellebbeznek, hiába hajtogatják, hogy őket az azóta kámforrá vált építtető becsapta. Lehet, hogy ahogy ők mondják, végül „mehetnek a híd alá".

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 21:00-kor!


Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk