Forró nyomon

Veszélyes mellek, gagyi mustra és az olasz módszer

rtl.hurtl.hu

2012. december 19. 17:40

A Forró nyomon körbejárta a mellproblémát. Megszólaltattuk a kárvallottakat és az ítélet után reménykedőket. Aztán: Megmutatjuk, mitől igazán veszélyes egy zenélős, mágneses csábító játékcsoda. És: megpróbáltuk rekonstruálni egy végzetes üldözést.

Motoros tolvajok

Az olasz módszer. A kriminalisztika így nevezi azt, amikor a zsúfolt nagyvárosokban motorosok a piros lámpánál álló autókból lopnak. Sajnos Budapesten is egyre "népszerűbb" ez a módszer. Az elmúlt hetekben több sofőrt is úgy loptak meg, hogy a kocsi ablakát betörve az anyósülésről kikapták a táskáját, és elrobogtak vele. Csakhogy az egyik autós üldözőbe vette a motoros tolvajt, aki a krimikbe illő hajsza végén balesetet szenvedett, és meghalt. Dühös sofőrök, házilag, kutyapórázból eszkábált lopásgátló és egy végzetes üldözés, melyet megpróbáltuk rekonstruálni.

Veszélyes mellek

A héten példaértékű bírósági ítélet született. Kimondták, hogy félmillió forint kártérítést kap az a nő, akinek a mérgező implantátumot helyeztek a mellébe. A bizonyos francia PIP implantátum a világon nagy pánikot keltett. Miután kiderült róla, hogy veszélyes sok ezer nő rohant plasztikai sebészhez, hogy kicseréltesse a rossz szilikont jóra. Csak Magyarországon 5000 nőt érint ez a probléma, és nagytöbbségüknek nincs pénze arra, hogy új, drága implantátumot vegyen. Itthon az orvosok azt mondják, ők a műtétért vállalják a felelősséget, de a szilikonért nem. Az a forgalmazó hibája. A Forró nyomon körbejárta a mellproblémát. Megszólaltattuk a kárvallottakat és az ítélet után reménykedőket.

Gagyi mustra


Az egérlánynak kiesik a szeme, a baba ruhája, ha szánkba vesszük, veszélyes lehet, az ugatós kutyából kiseik az elem. Hegyes, szúrós, büdös játékok, melyeket a karácsonyi forgatagban nem szabad megvenni. Riporterünk a játékok kínzókamrájában, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség laboratóriumában járt. Megmutatjuk, mekkora erővel kell a gyereknek rendelkeznie ahhoz, hogy kitéphesse egy plüssfigura szemét, és mitől igazán veszélyes egy zenélős, mágneses csábító játékcsoda.

Szabadon csinálhatják

Korábban már megmutattuk Önöknek, hogy milyen könnyen lehet vásárolni tiltott, illegális termékeket a magyar piacokon. Macskabunda, sokkoló, hamis nyelvvizsgabizonyítvány és diákigazolványhoz való matrica. Vajon miért nem leplezi le, fogja el a dealereket senki? Leteszteltük, hogy a piacon vásárolt kamubérletet kiszúrják-e a BKV ellenőrök.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk