Forró nyomon

Bűnözők, csellengők és fogyasztószerek nyomában

rtl.hurtl.hu

2012. december 11. 17:05

Mi állhat a rejtélyes thaiföldi gyilkosság hátterében? Aztán: Az elmúlt évben, több mint 10 ezer esetben kezdtek nyomozni eltűnt gyerekek után. Mi lett velük? És döbbenetes lehúzásokat és egyre hízó kárvallottakat mutatunk önöknek a Forró nyomonban.

Thaiföld a magyar bűnözők Mekkája

Azúrkék tenger, hófehér homok, pálmafák. Akik megtehetik, télen is Thaiföldön nyaralnak, de sok bűnöző is az egzotikus országot választja átmeneti vagy állandó lakhelyéül. Thaiföldnek ugyanis nincs kiadatási egyezménye az Európai Unió államaival. A héten egy fiatal, sikeres magyar üzletember nejlonzsákba rejtett holtestére bukkantak egy esőerdőben. Reisz Pétert a gyanú szerint egy Thaiföldön bujkáló magyar bűnöző gyilkolta meg. De úgy tűnik, nem ő volt az egyetlen áldozata. Korábban ugyanis egy másik magyar férfi is eltűnt, aki szintén kapcsolatba került a tettessel. Emberrablás, zsarolás, rettegő rokonok, és egy magyar magánnyomozó, aki a világ másik felén is felderíti, mi állhat a rejtélyes eltűnések, a gyilkosság hátterében.


Azért is kiderítjük! Kik és miért adnak mérget a rákos betegeknek?

A Forró nyomon nem adja fel. Addig nem nyugszunk, amíg fel nem göngyölítjük, hogy a csodaszerként hirdetett B17 nevű készítményt, amely tiltott szernek minősül az Európai Unió államaiban és például az USA-ban is, kik és miért adják a szenvedő, csodaváró rákos betegeknek. Többszázezer forintért. Korábbi adásainkban megmutattunk Önöknek olyan rokonokat, akiket örök lelkiismeret-furdalás gyötör azért, mert ezt a szert adták szeretteiknek. Továbbá rejtett kamerával eljutottunk egy hajdúszoboszlói szállodába, ahol bár a honlapjukon hirdették, nekünk mégis tagadták, hogy a tiltott kúrát náluk alkalmazzák. Eljutottunk egy nővérig, aki infúzió formájában kórházba csempészve adta be a szert egy beteg fiúnak. Most pedig arra keressük a választ, hogyan lehetséges, hogy a szigorú kórházi szabályokat kijátszva, valaki belopózzon egy onkológiai osztályra, hogy a tiltott szert adagolja. Mit mond a kórház, hogyan reagál a tilosban járó nővér főnöke, és ki az az L. Szabolcs, akit a B17 magyarországi pápájának tartanak?

Eltűnt kamaszok

Az elmúlt évben, több mint 10 ezer esetben kezdtek nyomozni eltűnt, csellengő gyerekek után. Többségük előbb-utóbb előkerül, de sajnos sokan bűntény áldozataivá válnak, és sohasem lesznek meg. Stábunk egy tapolcai lakótelepen próbálta kideríteni, mi történhetett azzal a kamaszlánnyal, akit egy hónapja keresnek, eddig hiába. Barbara reggel még suliba ment, de onnan nem érkezett haza. Gyerekpszichológus, a rendőrség, civil szervezetek, gyermekvédelmisek, reménykedő szülők és csellengő vagy áldozattá vált fiatalok. Mi lett velük? Ennek jártunk utána.

A fogyókúrázók rémálma


Egy-egy profi módon, hitelesre szerkesztett weboldal elegendő ahhoz, hogy fogyni vágyók ezreit becsapják. Ez többféle módon is lehetséges. Az egyik módszer a bankkártya-csalás. A gyanútlan internetes vevő azt hiszi, titkosan kezelik az adatait, de nem ez történik. Kártyájáról, általában hajnalban, többször is leemelnek különböző összegeket. A fogyókúrás pirulák viszont sosem érkeznek meg. A másik csalási módszer az, hogy a bio szernek nevezett készítmények ugyan megérkeznek, de beszedésük után a hiszékeny vevő nem fogy, viszont nagyon rosszul lesz. Riporterünk hónapokon át nyomozott és mindent dokumentált. Látni fogják a kamu weboldalakat, melyeken álorvosok és elégedett álfelhasználók hirdetik a hamis termékeket. A nemlétező szakértők és a soha le nem fogyott reklámozók ráadásul a világ számos országában ugyanazzal a szöveggel és képekkel hirdetik magukat. Görögül, angolul, szlovákul és persze magyarul. Döbbenetes lehúzásokat és egyre hízó kárvallottakat mutatunk önöknek a Forró nyomonban.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk