Forró nyomon

Pedofilok, anyagyilkosok és álzsaruk nyomában

rtl.hurtl.hu

2012. november 28. 8:49

Mit élhetnek át a megerőszakolt kislányok? Ennek járt utána a Forró nyomon. Aztán Balla Irma fiának, a felszabadító ítélet utáni első napját kísértük végig. És megmutatjuk, hogy miről lehet felismerni a kamuzsarut.

1. A játékboltos pedofil

Minden szülő rémálma, hogy a gyereke pedofil hálójába kerül. Ez a rémálom Szekszárdon sajnos valósággá vált. Egy 50 éves férfi hosszú időn keresztül csábította, édesgette magához a lakótelep tízéves kislányait egy boltba, ahol nem csak dolgozott, hanem fiatalkorú szeretőjével lakott is. Az egyik gyerekkel "csak" megmaszíroztatta magát, a másikat fenyegette, a harmadikat meg is erőszakolta.Gaztetteiről pedig videofelvételeleket is készített. A gyerekáldozatok mindezek után hallgattak, sokáig a szüleik sem tudták, mi történt velük. Hogy lehet mindezt otthon és egy közösségen belül titokban tartani? Mit élhetnek át a megerőszakolt kislányok? Ennek járt utána a Forró nyomon.

2. Anyagyilkosság alól felmentve

A tiszta arcú fiatalemberben az a legkülönlegesebb, hogy nyugodt tekintettel nyugtázta, amikor először 12 év fegyházra ítélték édesanyja meggyilkolásáért, és ugyanilyen rezzenéstelen arccal vette tudomásul azt is, amikor a héten a vád alól, bizonyítékok hiányában felmentették. A debreceni önkormányzati képviselő, Balla Irma fiáról van szó, akinek a felszabadító ítélet utáni első napját kísértük végig. Még ugyan a másodfokú ítélet hozhat meglepetéseket, de addig is a fiatalmeber folytatja megszakított életét. De ha nem ő a gyilkos, akkor kicsoda?

3. Társtettesek-tettestársak?


Egészen megdöbbentő szerelmi háromszögnek jártunk utána a héten. Az úgy történt, hogy volt egy pécsi nyomozó, aki beleszeretett az egyik kolléganőjébe, aki viszontszerette őt. A férfi gyorsan elvált a feleségétől, a szeretőnek viszont mindez sokkal nehezebben ment. Így aztán a szerelmes zsaru eltette láb alól a nő férjét. Rendőr lévén elég jól tudta, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy ne maradjanak nyomok. De tökéletes gyilkosság ugye nincsen. Hosszú évek után a férfi tehát mégis lebukott, és csak a börtönben kezdett azon gondolkodni,mégis ki lehetett a nyomravezető. Aztán nagyon megdöbbent a felismerésén. Szerinte ugyanis csakis maga a szerett nő nyomhatta fel. A szerelme, akivel állítása szerint együtt tervelték ki a gyilkosságot.

4. Álzsaruk

Egy rend igazi rendőrruha az interneten 100 ezer forintba kerül. Nem olcsó, de ha azt nézzük, hogy milyen busás bűnös haszonra lehet szert tenni vele, máris hamar megtérülhet az illegális beruházás. Civil ember ugyanis nem vásárolhat és legfőképp nem hordhat hivatalos uniformist. Mégis egyre többen megteszik. Voltak akik egymilliárd értékben raboltak rendőrnek kiadva magukat, mások gyanútlan időseket fosztogatnak, és akadt egy férfi, aki majdnem fél évig randalírozott Baján, majd tettei után gyorsan egyenruhát húzott és eljátszotta a rend őrét. A bajai álzsaru köztiszteletnek örvendett, miközben tulajdonképpen saját maga után nyomozott. Mi megmutatjuk, hogy miről lehet felismerni a kamuzsarut. Rendőrfelismerő tanfolyam kezdőknek és haladóknak.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk