Forró nyomon

Szita Bence gyilkosainak nyomában

rtl.hurtl.hu

2012. november 14. 9:00

Stábunk bejutott abba a hajléktalan szállóba, ahol az a két férfi lakott, akit P. Erika a gyanú szerint felbérelt a gyilkosságra. Megtaláltuk az egyik elkövető testvérét, aki még a nevét is megváltoztatta, mert nem akar az öccsével bármilyen közösséget vállalni. És interjút adott nekünk a másik gyilkos felesége is.

1. Akik megölték Szita Bencét

A múlt héten azt próbáltuk körüljárni, hogy milyen családi körülmények között élt a 11 éves kisfiú, akit két társával, nevelőapjának volt élettársa ölt meg. Azóta Bencét eltemették, ezrek búcsúztatták a temetőben, a kedélyek azóta sem nyugodhatnak. A Forró nyomon most a gyilkosoknak eredt utána. Stábunk bejutott abba a hajléktalan szállóba, ahol az a két férfi lakott, akit P. Erika a gyanú szerint felbérelt a gyilkosságra. Megtaláltuk az egyik elkövető testvérét, aki még a nevét is megváltoztatta, mert nem akar az öccsével bármilyen közösséget vállalni. És interjút adott nekünk a másik gyilkos felesége is. A munkanélküli asszony, egyedül neveli gyermekeit, akiket most pszichológus kezel. Zokogva mondja, fogalma sincs arról, kivel élt 20 évig. A férje ellen már korábban beadta a válókeresetet, most pedig rettegve várja, hogy mi lesz ezután. A férfi, akinek négy gyereket szült, megölt egy ötödiket. Szita Bencét.

2. Piások

A magyar alkoholbetegek száma félmillió. Azt pedig megbecsülni sem lehet, hogy hány iszákos ember él az országban, akik napi rendszerességgel isznak. Azt viszont tudjuk, hogy évente Magyarországon 4-5 ezren halnak meg az alkohol miatt. Riasztó adatok. Egy uniós felmérés szerint az erőszakos bűncselekmények közel harmadát ittasan követik el. De vajon, hogyan lehet leszokni a piáról a börtönben? Megmutatjuk a legradikálisabb orvosi terápiát. Azokat a bőr alá ültethető tablettákat, amiket csak a nagyon elszánt betegek vesznek igénybe. Utcán részegen lövöldöző férfi, detoxikálóban ébredt nő, piások és kezelőik. Ki lehet-e gyógyulni az alkoholból? Erre keressük a választ.

3. Eladó a Hummeres gyilkosság videója!


Biztos emlékeznek arra a néhány hete történt tragédiára, amikor egy osztrák férfi harci terepjárójával megölt egy magyar rendőrt. A hősi halált halt motoros rendőrön, Kenéz Imrén egyszerűen áthajtott Hummerjével. Akkor mi hiába kerestük Thomas B ügyvédjeit. De a múlt héten riporterünket felhívta a német védő, és egészen elképesztő ajánlatot tett. Azt mondta, eladja nekünk azt a mobiltelefonos felvételt, amit a konvojban haladó egyik terepjárós osztrák rögzített a gyilkosság helyszínén. Vagyis megpróbált nekünk eladni egy nagyon fontos bizonyítékot. Hogy ez az a felvétel-e, amit a magyar nyomozóhatóság lefoglalt, és hogy mi lesz a videó sorsa, azt mind kiderítjük. A telefonbeszélgetést ugyanis rögzítettük, aztán elkezdtünk kérdezősködni. Mennyit ér egy magyar rendőr élete?

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk