Forró nyomon

A brutális gyermekgyilkosság nyomában

rtl.hurtl.hu

2012. november 6. 19:08

Családi videókat mutatunk és egy zaklatott, széthullott család életét próbáljuk feltérképezni a Forró nyomonban. Szita Bence mindenki gyereke volt, és mégis egy kicsit senkié.

1. Mégis kinek a gyermeke?

Napról-napra, szinte óráról-órára jelennek meg az újabb hírek Szita Bence gyilkosságával kapcsolatban. A kisfiú halála felháborította, mélységesen elszomorította az egész országot. Rengeteg még a kérdés a gyilkosság körül. A Forró nyomon stábja a kisfiú családi hátterét próbálta felkutatni. Miért mondott le róla az édesanyja? Hogy került a nagymamájához? Aztán miért lett a gyámja és nevelőapja édesanyja korábbi férje? Mi állhat a családi dráma hátterében? A nevelőapa barátnője, P. Erika, aki maga is anya, miért ölte, ölette meg a fiút? Megkérdeztük a nevelőapától, milyen háború dúlt Bence és a gyilkossággal vádolt nő fia között. Családi videókat mutatunk és egy zaklatott, széthullott család életét próbáljuk feltérképezni. Bence mindenki gyereke volt, és mégis egy kicsit senkié.

2. A metrós tolvaj

Egy mobiltelefon kamerájával felvett lopást rengetegen néztek meg a világhálón. Sokan most döbbentek rá, hogy ez velük is bármikor megtörténhet. A felvételen látható, amint egy hölgy a bubapesti metrón az ajtó melletti ülésen a telefonját nyomkodja. Majd mikor a megállónál záródnak az ajtók, egy férfi kikapja a kezéből, és elrohan vele. A tolvajt azóta elkapták, de a városi forgatagban mások zavartalanul lophatnak tovább. Mire vigyázzunk, hogyan ne váljunk a zsebesek prédájává? Ezt mutatjuk meg a Forró nyomonban.

3. DNS nyomozás


Bejutottunk abba az intézetbe, ahol a bűnjeleket analizálják, ahol például egyetlen papucson hagyott vérfoltból, a DNS vizsgálat után megállapítják, hogy ki lehetett a gyilkos, vagy épp az áldozat. Végigkövettünk egy konkrét esetet. Ráduly Zsolt még 2010-ben megölte a főbérlőjét. Ezt a gyilkosságot bevallotta. Csakhogy a szomszéd, Erzsi néni eltűnt. Többé senki sem látta. A vád szerint a férfi az asszonnyal is végzett. De holttestét nem találták meg. Viszont Ráduly házipapucsán vérnyomok voltak. Ezt vizsgálták meg a bűnügyi intézetben, ráadásul úgy, hogy holttest hiányában, az idős néni testvérétől vettek DNS mintát. A férfi kameránk előtt is tagadott, a szakértők viszont munkához láttak.

4. Matricákkal a részeg garázdák ellen


Miskolc kocsmáiban meglepő szemléltető ábrákat ragasztottak ki a rendőrök. A színes rajzokon szavak nélkül próbálják elmagyarázni, hogy mi vár arra, aki részegen késel, verekedik. Kórházba kerül áldozata, de ő is megsérülhet. A gyógyítás költségeit pedig majd neki kell fizetnie és végül, ha meggyógyult, szomorúan gubbaszthat majd a rácsok mögött. A rendőrök tehát ragasztgatnak, a vendégek pedig iszogatnak. Hogy ez a bűnmegelőzési módszer mennyire hatásos, azt maguk az érintettek, a kocsmák törzsközönsége mutatja, mondja el.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk