Forró nyomon

Ámokfutók, csodaszerek és a macskabundák nyomában

rtl.hurtl.hu

2012. október 30. 19:34

Vajon kiket védenek a biztonsági őrök? Minket vásárlókat, vagy az üzletek árukészleteit? Aztán: Kiderül, hogy mit tartalmaznak a rákellenes csodaszerek. És: A 101 kiskutya meséje a valóságban is megtörténik, honnan származnak a prémek? Forró nyomon szerdán, 21 órakor.

1. Ámokfutók a plázákban

Egy hét alatt két biztonsági őrt is megsebesítettek a budapesti plázákban. Az egyiket dobókéssel szúrta hátba egy randalírozó fiatalember, a másikat gázpisztollyal lőtte fejen egy részeg férfi. Az utóbbi eset délután négykor, a legnagyobb csúcsforgalomban történt, amikor a bevásárlóközpontban százával sétáltak a kisgyermekes családok. Vajon kiket védenek a biztonsági őrök? Minket vásárlókat, vagy az üzletek árukészleteit? Erre egyértelmű választ kapnak a Forró nyomonban. És láthatják azt is, hogy milyen önvédelmi felkészítésen vesznek részt a leendő vagyonőrök.

2. A tudatlanság ölhet

A szülők többségének fogalma sincs arról, hogy például mit kell tennie akkor, ha a gyereke félrenyel, vagy epilepsziás rohamot kap és fulladni kezd. Legutóbb egy nagymama fakanalat dugott le unokája torkán, hogy levegőhöz juttassa. A kisgyerek meghalt. De sokan azt sem tudják, hogy hancúrozás közben, a játék hevében milyen maradandó károsodást okozhatnak azzal, ha túl erősen lóbálják, dobálják a gyereket. Ami pedig még ennél is veszélyesebb lehet, ha valaki úgy akarja elhallgattatni síró babáját, ha rázni kezdi. Mi megmutatjuk, mi történik ilyenkor egy csecsemő agyában. A hangosan síró szimulátorbaba reakciói minket is sokkoltak.

3. Irritáló útjelző táblák

A múlt héten olyan eseteket szedtünk össze, amikor a közúton közlekedő, ha akarja, se tudja betartani a szabályokat. Egy kötelező haladási irányt jelző tábla például egyenesen egy bevásárlóközpont fizető parkolójába vezet. Ha valaki megfordul a sorompó előtt, bírságot fizet. A héten megpróbáltuk megtalálni az illetékeseket. Azokat, akik tudják, milyen táblát miért és hová kell kihelyezni.

4. Macskabunda


Az Európai Unió országaiban tilos macska vagy kutyaprémmel kereskedni. De a 101 kiskutya meséje a valóságban is megtörténik. Riporterünk macskaszőr sálat és táskát talált a piacokon. Sőt, még macskabundát és takarót is mutatunk, melyen a szakavatott szűcsmester borzadva számolta meg, hogy hány megölt és megnyúzott házi kedvencből állították össze. Annak is utána jártunk, hogy honnan származnak ezek a prémek.

5. Csodaszerek

A rákos betegek és szeretteik természetesen minden olyan lehetőséget ki akarnak próbálni, ami gyógyulást ígér. Ezért olyan alternatív kúrákért is százezereket fizetnek, ami bizonyítottan nem használ. Ezt onnan tudjuk, hogy bevizsgáltattuk az egyik legnépszerűbb "csodaszert". A Forró nyomonban kiderül, hogy mit tartalmaz az a por, amiben rengeteg kétségbe esett ember utolsó szalmaszálként kapaszkodik.

Részletek a Forró nyomonban, szerdán 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk