Forró nyomon

Kriszták Forró nyomon! Első nap a munkában

rtl.hurtl.hu

2012. szeptember 27. 15:16

Az RTL II-n hamarosan induló Forró nyomon című műsort ugyanis Máté Kriszta vezeti, Hadas Kriszta pedig szerkeszti.

Máté Kriszta így emlékszik vissza a kezdetekre: „Egyetemista voltam amikor a Kriszta a Magyar Rádióban dolgozott, és hatalmas nagy hassal, elképesztő temperamentummal megjelent a büfében. És ott ültünk és beszélgettünk, és azonnal olyan hangulatot teremtett, és elmesélt nekünk mindent, hogy mi zajlik a rádióban, hogy már megjegyeztem őt.” Hadas Kriszta ekkor várta Sára lányát, ennek már 18 éve. Ezután kezdtek együtt dolgozni. Mindketten a Színművészeti Egyetemre jártak. Két különböző osztályba, de 3 évet egy időben töltöttek ott, majd kezdő fiatalok lettek az Objektívben.

Bár azóta eltelt néhány év, sok minden megváltozott, például mindketten kétszeres anyukák lettek, de az idő múlását inkább magukon látják, mint egymáson.

Mindkét Krisztán látszik az óriási energia, és ezzel a hatalmas lendülettel vetették bele magukat a közös munkába is. Az első nap még inkább ötletéléssel és megbeszélésekkel telik, de már most nemcsak Forró nyomon, hanem forró dróton is vannak.

Hadas Kriszta így látja a közös munkát:” Egyfolytában egyeztetünk, percenként beszélünk telefonon, mindig mindenkinek van valami ötlete, zizzenés, hogy akkor most csináljuk ezt, jaja, igen, akkor jó, beszéljük meg holnap, tarara, tehát hogy... „ Máté Kriszta szerint furcsa, de mindig olyan mintha tegnap találkoztak volna legutoljára. Tehát nem volt kiesés, vagy nem tűnik fel ez a pár év. Mindenki csinálta a maga dolgát, de tudták, hogy mit csinál a másik.

Természetesen anyukaként, családos nőként egyikük sem egyedül hozta meg a döntést arról, hogy belevágnak ebbe a munkába. Máté Kriszta azonban nem kért engedélyt a gyermekeitől, nem véletlenül:

„Nem engedték volna, tehát azt hiszem, hogy ez egy felesleges lépés lett volna részemről, mert akkor nem ülnénk itt. Nagyon vicces volt, mert azt mondta az András otthon, hogy te csak csináld, én meg majd intézem a gyerekeket. És akkor gondoltam most megbeszéljük ezt a hetet, nekem már viszonylag több teendőm van a műsor előkészítésével. És akkor mondtam, na akkor melyik nap ki megy a gyerekért? Én ma nem érek rá, holnap nem érek rá, holnapután nem érek rá - mondta, és akkor mondom Jó, dehát azt mondtad, hogy ráérsz! És akkor kiderült, hogy egyikőnk se ér rá soha! Úgyhogy ez minden nap újraszerveződik! Természetesen van bébiszitter, meg nagyszülők, úgyhogy megoldjuk! Nem marad senki az iskolában, óvodában!”

Hadas Krisztáéknál a következő képpen történt: „Természetesen az első ember az a férjem volt, mert minden ami logisztikai változást jelent az életemben, az elsősorban őt érinti. Úgyhogy a férjem, a nagylányom és az anyám. Ez volt a sorrend. Ők mind a hárman egyöntetűen azt mondták, hogy: Figyelj Mama, erre a vonatra fel kell szállni!”

Az elkövetkező hetek kemény munkával fognak telni, hiszen az elmúlt 13 évben nagyon sokat változott a világ és a műsort is ehhez kell igazítani. Fel is vannak készülve, és persze a Forró nyomonban megszokott kemény, bűnügyi témákra és nehéz történetekre is.

Hadas Kriszta azt mondja, mind a kettőjüknek van ebben rutinja, de minden egyes riportba belehalni nem lehet. Az ember követi, amíg lehet, fogja a kezét az interjú alanyainak, de nem szabad mindenbe belehalni. Tehát van egy pillanat, amikor le kell tenni másnak a hátizsákját, hiszen a sajátját is cipeli az ember. Máté Kriszta próbál tárgyilagos lenni, ha reálisan akar valamit megmutatni, olyannak amilyen, akkor nincs mód színezgetni.

Azokat a riportokat, amik Hadas Krisztát arra késztetik, hogy a stábautóban sírdogáljon, október elejétől láthatják az RTL II-n.

Címlapról ajánljuk