Fókusz

Czeglédi Ági jobban izgult az X-Faktor színpadán, mint 12 ezer ember előtt

Hubai AntalHubai Antal

2024. október 4. 20:09

A szombati X-Faktorban egy régi ismerőssel találkozhatnak. Orosz Dani 2019-ben 14 éves volt, amikor a Cool nevű formációval bejutottak az élő show-ba. Dani most már 19 éves felnőtt férfiként tért vissza, hogy nyerjen. Ilyen egyébként eddig egyszer fordult elő az X-faktor történetében. Czeglédi Ági pedig azt mesélte, hogy hiába lépett már fel 12 és fél ezer ember előtt a Wellhello-val, az X-Faktor színpadán valahogy mégis jobban izgult.

Részlet Aréna koncert 26:40- én is látom, hogy a világ rossz, nem tudom, hogy lesz-e még világos…

 

Soha nem állt nagyközönség előtt korábban. Aztán idén tavasszal meghívta Fluor Tomi és Diaz a Wellhello 10 éves Arénás koncertjére. Czeglédi Ági vagy művésznevén angolosan Czeglady azt gondolta, ennél már nem lesz izgalmasabb pillanat idén az életében. Aztán jött az X-faktor válogatása.

Részlet adás P0000025681K 01:09:35- amúgy készültem, szóval 6 éve kezdtem el a dolgokat, eredetileg színésznek indultam, viszont rájöttem, hogy ez nem megy, de az éneklés viszont jobban. És…hát ennyi van ideírva…

 

SZ: Czeglédi Ágnes ’Czeglady’ 12:00- már annyira izgultam, hogy elfelejtettem megmutatni, hogy a cetlin egyébként csak annyi volt, hogy jónapot és egy smájli.  

Részlet adás P0000013355K 01:’2:54- olyan gyönyörű szép hangja…

Bár csak rövid részletet hallottunk Czeglady produkciójából múlt szombat este az X-faktor válogatásán, azonnal felkeltette a története az érdeklődésünket.

Szitu égett a nap cover 00:29- hideg a víz és égett a nap, nem számít, hogy szombat vagy hétköznap…

Czeglédi Ági rengeteg dalt tett fel az elmúlt években a közösségi oldalira. Ekkor figyeltek fel rá többen a hazai mainstream zenészek közül és ismerősnek jelölték. Aztán 2 éve egyszer csak érkezett egy megkeresés Fluor Tomitól és Diaztól, hogy készítsenek egy közös számot.  

SZ: Czeglédi Ágnes ’Czeglady’ 00:44- A Szakács Gergő küldött el nekik instagramon, hogy vele lehet érdemes lenne dolgozni. És akkor ezt elmondták, amúgy egy hónap alatt így össze is szerveztük nagyjából, hogy mentem már Diazhoz stúdiózni.

 

Az első vokálozás után idén tavasszal már egy közös számot is készítettek a Wellhello tagjai Ágival, amelynek a premierjét a 10 éves jubileumi koncertjükön tartották 12 ezer ember előtt. Ági bevallja egészen a színpadra lépésig izgult a háttérben, az egész produkcióból viszont csak arra emlékszik, hogy felmegy a színpadra és aztán megköszöni a lehetőséget a fiúknak.

SZ: Czeglédi Ágnes ’Czeglady’ 12:45- nagyon hálás vagyok nekik, hogy tapasztalatom ekkora színpadon soha nem volt, de őket ez nem érdekelte és hívtak. És ennyire megbíztak bennem, hogy lehozom, úgy, hogy ez egy olyan szintű produkció lesz az Arénában, hogy hű, nagyon hálás vagyok nekik.

Czeglady évekig beszélgetett arról a testvérével, hogy érdemes lenne elindulni az X-faktorban, de csak idén határozta el magát, hogy tényleg jelentkezik a tehetségkutatóba. Miután Fluor Tomiék barátai a Valmar tagjai, így Milántól félt a legjobban a válogatáson.

SZ: Czeglédi Ágnes ’Czeglady’ 10:51- itt izgultam a legjobban életemben, mert rájöttem, hogy ide azért jön az ember, hogy kritikát kapjon. És egy koncerten nem úgy megy oda, hogy feltétlenül valaki kiemeli a hibáit vagy hogy miben lehetne jobb, hanem élvezni mennek oda az emberek.

Részlet adás 01:08:11- sziasztok. Áhhh szevasz, csá. Mi az, hogy szevasz. Czeglady. Hogy érted? Művésznő, már a Wellhellonál is fellépett az Arénában, satöbbi, satöbbi.

SZ: Czeglady13:07- amúgy pont ettől féltem a legjobban, hogy ő hogy fog reagálni de annyira aranyos volt, hogy izé, még ő konferálta fel a dolgokat, mert hogy én magamtól nem szívesen hozom fel a Wellhello, de nem azért, mert nem vagyok büszke, mert félek attól, hogy egoistának tartanak. Ettől nagyon félek.

Részlet hátrahagyom klip 00:51- előre nem, csak hátrahagyom Czegladynak tavaly jelent meg az első saját dala és videóklipje Hátrahagyom címmel, azóta pedig újabb alkotásai kerültek fel a legnagyobb videómegosztó oldalra. Ági egyébként marketing menedzserként dolgozik egy dobozos alkoholt forgalmazó cégnél, közben pedig a szakdolgozatát írja az egyetemen.  

BLENDE

Részlet X19 2 VALOGATAS_00003STK mit hoztatok nekünk? Alex: Mindent. Májk..(elneveti) Michael Bublé? Michael Jordan? Ne, ne, Michael Jordan Bogi: Michael Kors? Laci: ne,ne. Michael Kors. Michael Jackson. Michael Jrodan. Michael Douglas? Michael Knight? Én is mondtam Michael Knight-ot. Ti-ti diii-ti-ti-diii.

2019-ben jót szórakoztak a mentorok magukon, miközben azt próbálták kitalálni, hogy a Cool zenekar tagjai, Dani és Bence mit hoztak magukkal, csak egyre nem gondoltak; a felvidéki tájszólásra.

 

szitu adás 30:24- És mi lesz a tiétek? Májkától az Ítélet helyetted hoztuk. Máj? Majka. Ja, Majkától. Majka. (nevetnek) Mi meg itt Michael-öztünk. (nevetés)

részlet éneklés 02:00- én a nemzedékemért csak annyit kérhetek, hogy szeressétek a gyerekeket.  

Puskás Peti már a válogatáson elárulta, hogy neki ők a kedvencei és miután a Táborban ő lett a mentoruk, egyenes útjuk volt az élő showba.

Részlet XFA191116_ELO_CLEAN 01:23:41- Cool 01:24:25- de minket egybeköt a part, amit a folyó összetart…

Az első élő showra el is készült az első saját daluk, a műsorral egyidőben pedig debütált a legnagyobb videómegosztó oldalon a klipjük is. Ez azonban sajnos nem volt elég. A nézők úgy szavaztak, hogy ők menjenek haza a show végén.

Részlet adás 03:12:04- a versenyzőt búcsúzik Aletta, Anti bácsi, a Speranta és a Cool.

Zene-képek

SZ: Orosz Dániel XF_ Orosz_Dani 10:19:28- Az X-faktor után még nagyjából két évet jártunk fellépni azzal a formációval ás zenekarrá is alakultunk, aztán ez az idő elteltével elhalt. 10:19:43- Bencével, akivel itt voltam, a mai napig nagyon jóban vagyok, csak hát ő már más utakon jár.

Eddig mindössze egyetlen alkalommal fordult elő a magyar X-faktor történetében, hogy korábban már élő showba jutott versenyző visszatér a tehetségkutatóba. Orosz Dániel úgy érezte, most már felnőtt fejjel, itt az idő, hogy még egyszer megpróbálja az X-faktort, de most már egyedül méretné meg magát a 36 millió forintos nyereményért.

 

SZ: Orosz Dani friss 10:19:50- Amikor itt voltam az x-faktorban, akkor még csak 14 éves voltam és nagyon gyerek fejjel láttam ezt az egészet, belebolondultam az egészbe és most azt gondolom, hogy egy teljesen másik szempontból tudom ezt az egészet megfogni és a javamra fordítani mindent és azóta már próbálom már felnőttesebben látni a dolgokat és átélni ezt az egészet.

Dani 5 év után holnap este lép ismét az X-faktor színpadára. Hogy mit szólnak majd a mentorok ahhoz, hogy ő egyszer már benne volt a top 12-ben, kiderül este 8 után a válogatás következő adásából. Annyit elárulunk, most nem Májkától hozott egy számot.

 

#Fókusz#Videó#X-Faktor#orosz dani#czeglédi ági

Címlapról ajánljuk