Fókusz

„Hosszú évek óta nem találta a helyét a társadalomban” – így emlékeznek szerettei az építkezésen meghalt bokszolóra, felesége minden este hazavárja

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2024. július 19. 20:16

„Jön a temetés, utána jönnek a hétköznapok, és fogalmam sincs, hogy mi lesz” – nyilatkozta megtörten a Fókusznak Varga Mónika, aki a hévízi építkezésen történt balesetben meghalt párját gyászolja. Petrovics János országos bajnok és olimpikon bokszoló 52 évesen hunyt el, az építőiparban csak néhány éve dolgozott. Nehezen tudott beletörődni abba, hogy egyre kevesebb helyre hívták bokszolni, így minden munkát elvállalt. Egykori sporttársai, barátai a Hősök terén búcsúztak a férfitől, Erdei Zsolt „Madár” könnyeivel küszködve arra kérte a bokszoló közösséget, hogy figyeljenek egymásra.

Július 8-án, Hévízen az egyik hotelben falbontási munkálatok közben téglafal omlott egy 52 éves dombóvári férfira, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az esetről az RTL Híradó is beszámolt:


Az áldozat Petrovics János válogatott, országos bajnok és olimpikon bokszoló volt, aki csak néhány éve dolgozott az építőiparban. A Fókusznak interjút adott a férfi párja, Varga Mónika, aki úgy érzi magát, mint egy rossz álomban, amiből várja, hogy felébredjen. 

Jön a temetés, utána jönnek a hétköznapok, és fogalmam sincs, hogy mi lesz

– mondta megtörten. 

Felidézte, hogy Messengeren közölte vele a hírt egy számára ismeretlen személy. „Azt mondja nekem, hogy én nem tudok semmit? Mondom nem, miért, mit kéne tudjak. Hát, hogy a János ma délelőtt meghalt. Mondtam, hogy ne mondjon ilyet, ez nem igaz” – emlékezett vissza. A férfi 14 éve élt együtt Mónikával, az asszony lányát és unokáit úgy szerette, mintha a sajátjai lennének.

„Minden este várom haza, és lehet, hogy bután hangzik, de minden nap beszélek hozzá. Úgy érzem magam, hogy alszom, felébredek majd, és itt lesz újra. Sajnos nem” – osztotta meg a gyászoló nő, aki a gyerekek előtt próbálja tartani magát, és annyit mondott nekik, hogy ő most már az angyalokkal bokszol. 

Petrovics Jánostól egykori sporttársai, barátai a Hősök terén búcsúztak, ahol Erdei Zsolt „Madár” könnyeivel küszködve beszélt arról, hogy nem figyeltek eléggé a társukra. „Jancsi bajban volt, hosszú-hosszú évek óta nem találta a helyét a társadalomban” – tolmácsolta Kovács István szavait.

Hogy Petrovics János milyen ember volt, hogyan emlékeznek rá szerettei, és melyek voltak pályafutásának legfontosabb állomásai, kiderül a Fókusz riportjából. 

#Fókusz#Videó#Sport#boksz#petrovics jános#építkezés#munkahelyi baleset#erdei zsolt#ma

Címlapról ajánljuk