Fókusz

Szerencsés magyarok, akik a világ legszebb tájain élnek – így lehet bárkiből digitális nomád

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2024. június 23. 11:37

Pintye Tímea sok szempontból sem nevezhető hétköznapi lánynak: az átlagostól eltérően gondolkozik és él. Szereti a munkáját, de nem szeret bejárni a munkahelyére, imádja a nyugalmat, ugyanakkor harcos szellem is. Miért hagyta ott a Facebookot, és váltott új életformára? Most az ő különleges történetét és a digitális nomádok mindennapjait mutatjuk meg, és Timi a világ legnagyobb vízipisztolycsatájára is elkalauzol minket.

Pintye Tímea már gyerekként is külföldre vágyott, és később tett is érte, hogy más-más kultúrákat ismerhessen meg. Nyelveket tanult, két diplomát szerzett, aztán szüleit és környezetét is megdöbbentette azzal, hogy otthagyta fix állását a Facebook magyarországi képviseleténél.

Tudom, hogy ők nem értették, miért hagyná ott valaki a biztos állását jó karrierlehetőséggel azért, hogy kimenjen Spanyolországba vécét pucolni részeg angol turisták után. Kimentem, mert meg akartam tanulni a nyelvet, és érdekelt a spanyol kultúra

– magyarázta Timi. Az Ibériai-félsziget után Anglia felé vette az irányt, hogy Londonban próbálja ki magát. 

Beköltöztem egy családhoz, ahol főztem, takarítottam, és kaptam ezért ingyen szállást meg 400 fontot havonta. Emellett elkezdtem szabadúszóként dolgozni közösségi médiás marketingben, mert ehhez értettem. Emellett volt még egy irodai munkám

– sorolta, mi mindennel foglalkozott Londonban. 

Pintye Tímea egy ponton rájött, hogy nem akarja minden napját irodában, munkával tölteni. Szerencsére a saját vállalkozása lehetővé tette, hogy felmondjon és utazgatni kezdjen, miközben online intézte az általa létrehozott cég ügyeit.

Timi digitális nomád élete
Szerencsére a saját vállalkozása lehetővé tette, hogy felmondjon és utazgatni kezdjen.

Mi kell a digitális nomádsághoz?  

Digitális nomádokat korábban is bemutattunk már a Fókuszban. Anett és Lóránd még a pandémia előtt döntöttek úgy, hogy gyökeresen megváltoztatják addigi életüket, és utazgatni fognak. Mindenhol 2-3 hónapot töltöttek el, hogy ne csak turisták legyenek, hanem közelebbről is megismerjék a helyieket és kultúrájukat.

A digitális nomádoknak általában nem kell más, csak laptop és internet,

  • de hogyan váltottak azok, akik már belevágtak?
  • Hogyan találta meg az útját Timi?
  • Milyen munkákat vállalnak a digitális nomádok, és hogyan élnek meg?

A fenti videóra kattintva ezek is kiderülnek. 

#Fókusz#Videó#Életmód#Nomád#digitális nomád#utazás#ma

Címlapról ajánljuk