Fókusz

Tóth Tímea: Nehezebb a gyereknevelés, mint élsportolónak lenni

rtl.hurtl.hu

2024. június 20. 20:31

Tóth Tímea volt válogatott kézilabdázónak kijutott a nehézségekből az elmúlt években, elvesztette újszülött babáját, aki 25 hetesen született, később mellrákot diagnosztizáltak nála. A sportoló azt mondta, lehet, azért lett mellrákja, mert kisfiát nem tudta elgyászolni. Néhány évvel később, lombik segítségével ismét teherbe esett, és 2024. március 14-én komplikációmentesen, tökéletesen egészségesen megszületett kislánya, Lili.

Élsportolónak lenni – ahogy visszaemlékszik rá –  sokkal egyszerűbb volt, mint anyának. Kamaszkoráig párhuzamosan atletizált is, de aztán a kézilabdát választotta, 15 évesen már a felnőttek között játszott. Arról beszélt, hogy súlylökő múltjának köszönhette lövőerejét.

A lövőerőm bitang erős lett, szerintem abból éltem a pályafutásom során

– mondta Tóth Tímea, aki 10 évet játszott a Ferencvárosban, 155 szörös válogatott, BL-döntőket játszott, világbajnoki ezüst- és bronzérmes, két olimpiára is kijutott.

32 éves volt, amikor szezon közben abba kellett hagynia az élsportot. Akkor már negyedszer műtötték meg a térdét, a pályán csak sántikált. Még sportolói pályafutása alatt elvégezte az egyetem sportszervezői szakát, bár így is nehéz volt érzelmileg hozzászokni ahhoz, hogy nincs többé rendszeres napi két edzés és a sok-sok győztes meccs. Ha nem játszhatott, legalább beszélt róla, szakértőnek hívták a Sport TV-be.

Tévés munkái alatt a nézők láthatták, hogy mi történik vele a magánéletében. Sosem titkolta, hogy beteg, kendőben is beült a stúdióba, sőt külföldre is elutazott, hogy közvetíthessen. 

Kedden megkaptam a kemót, hétvégén mentem dolgozni

– mondta Tímea. Legrosszabb állapotban az első három kemoterápiás kezeléstől volt, utána kapott még tizenkettőt egy másik készítményből, de sugarazni szerencsére nem kellett.

Tóth Tímea: Nehezebb egy gyereknevelés, mint élsportolónak lenni
Tóth Tímea a Sport Klub felvételén

Idén áprilisban volt három éve, hogy rákkal diagnosztizálták, még két évet kell várnia, hogy gyógyultnak nyilvánítsák, addig pedig háromhavonta jár kontrollra.

Azt mondta, egyelőre még nem tér vissza a munkájához, az anyaság tökéletesen kielégíti, de néha egy-egy televíziós munka belefér.

Tóth Tímea: Nehezebb egy gyereknevelés, mint élsportolónak lenni
Tóth Tímea kislányával, Lilivel
#Fókusz#Videó#Sport#kézilabda#anyaság#tóth tímea#Karrier

Címlapról ajánljuk