Fókusz

Tornóczky Anita 45 évesen lett várandós, azt szeretné, ha nem lenne tabu a lombik

Gál PetraGál Petra

2024. június 20. 19:47

Hosszú évek óta vágyott már az anyaságra Tornóczky Anita, és most, 45 évesen teljesült az álma: kisfiút hord a szíve alatt. Az út, ami idáig vezetett, küzdelmekkel teli volt.

Lassan a 17. hétben már elhiszem, hogy tényleg minden rendben van

– mondta Tornóczky Anita. Elmesélte azt is, miért fogalmaz ennyire óvatosan. Volt egy megszakadt terhessége, aminek okát próbálták párjával kideríteni. De ahány orvosnál jártak, annyi különböző véleményt kaptak.

Az egyik diétát írt elő, a másik táplálékkiegészítőt, a harmadik gyógyszereket

Folyamatosan vizsgálatokra járt, de nem jutottak előrébb, majd a nőgyógyász ajánlására belevágtak a lombikprogramba. Mivel Magyarországon nagyon lassan haladt, Szlovákiába mentek. Az első beültetés sikertelen volt. Anita sokat visszavett a tempóból, az első 12 hétben szinte semmit nem csinált. Kizárta az összes stresszt az életéből. Nagyon fáradékony a várandósságtól, sok változás történt, történik vele.

Nagyon nehezen viselem ezt a plusz tizenvalahány kilót, mert tízzel kezdtem a hormonpótlás miatt. Azt a testem meg a lelkem is rosszul viseli.

Anita azt mondja, nagyon fontos a termékenységi problémákról beszélni, és szeretné, ha nem lenne tabu a lombik, hogy a a nők, leendő édesanyák a hosszú, sokszor fájdalmas, küzdelmes folyamat során ne maradjanak egyedül.

#Fókusz#Videó#tornóczky anita#terhesség#baba#lombikprogram

Címlapról ajánljuk