Fókusz

Macskákkal kezdte, idén már 100 sebesült rókának segített az őszödi rókamentő

Kecsmár AlexandraKecsmár Alexandra

2024. június 6. 19:48

Kurunczi Norbert miután úgy érezte, kiégett az üzleti világban, az állatok mentésében találta meg a boldogságot. Eleinte csak macskáknak segített, majd jöttek a rókák. A helyet, ahol a riportot forgattuk vele, két éve álmodta meg. Leginkább az ember által megsebesített, elárvult vörösöknek segít.

Mivel a róka egész évben vadászható, sok kölyök azért kerül Norbihoz, mert lelőhették az anyját. De van, amelyik vízbe, gödörbe esett vagy a szénabálában megsérül. A két év alatt több mint 240 rókának nyújtott átmeneti otthont. Idén már közel száz rókának segített a felépülésben. Egy-két kivétellel mindegyiket visszaengedi a szabadba. Csak azok maradnak vele, akik olyan súlyos sérülést szenvedtek, hogy már nem tudnak felépülni. 

Ki kell mondanom, de érzik azt, ha valaki segít rajtuk

– mondja Norbi, aki szerint minden róka megérdemel egy új esélyt. Szeretné, ha az emberek nem csak egy elvetemült ragadozót látnának bennük.

A rókamentő a nap 24 órájában rendelkezésre áll, ha kell az ország másik végébe is elutazik egy bajba esett állatért, arról nem is beszélve, hogy egy-egy róka kezelési költsége több százezer forintba is kerülhet. Ezt eleinte ő maga fizette, ma már az alapítvány is finanszírozza a költségeket.

#Fókusz#Videó#állat#színes#rókamentés#róka#mentés#macska

Címlapról ajánljuk