Fókusz

Molnár Piroska Udvaros Dorottya távozásáról: Örüljön egy színház, hogy a magáénak tudhatja

Fehér IstvánFehér István

2024. május 10. 19:45

Vidnyánszky Attila helyett Molnár Piroskától kapta a hírt a legújabb nemzet színésze, Kulka János. A Nemzeti Színház igazgatója ezúttal nem ért rá közölni az örömhírt. A Kossuth-díjas színésznő az otthonában mesélte el, milyen szokások vannak a színházban az elismeréssel kapcsolatban, illetve hogyan fordulhatott elő, hogy nem az igazgatótól kapta meg a hírt a színész.

A telefonhívás, hogy közölheti az illetővel, hogy a nemzet színésze lett, a mindenkori nemzeti igazgató privilégiuma

– mondta a Fókusznak Molnár Piroska.

Megtört a hagyomány

Ez korábban mindig így volt: például Balázsovits Lajost, Benedek Miklóst és Udvaros Dorottyát is a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila értesítette a döntés után, Kulka Jánost viszont nem.

A Fókusz információi alapján van olyan nemzetis színművész, aki szerint Vidnyánszky nem örült Kulka megválasztásának. Többen is furcsállták, hogy az igazgató nem tudott időt szakítani egy kétperces telefonra, és azt gyanítják, hogy személyes sérelem állhat ennek a háttérben.

Az üggyel kapcsolatban több megkeresést is írtunk Vidnyánszky Attila igazgatónak a Nemzeti sajtóosztályán keresztül, de választ nem kaptunk. Végül személyesen mentünk oda a színház bejáratához, hogy több aktuális, a Nemzeti Színházat érintő témában feltegyük a kérdéseinket az igazgatónak.

Hogy mit válaszolt Vidnyánszky Attila, és mit mondott Molnár Piroska – az utóbbi napokban szintén a Nemzeti körül kialakult másik botrány – Udavaros Dorottya távozásáról? Kiderül a fenti videóból.

#Fókusz#Videó#molnár piroska#Belföld#vidnyánszky attila#nemzet színésze#kulka jános#ballagás#exkluzív interjú#kossuth-díjas

Címlapról ajánljuk