Fókusz

A pár fős pincebuliktól a telt házas Budapest Park koncertekig – így lett az OTL a magyar könnyűzene egyik legnagyobb sikersztorija

Kilyén TamásKilyén Tamás

2024. április 9. 21:31

A Sztárbox főcím dalát jegyző Ibbigang is az OTL soraiban vált ismertté. Hogy mi az OTL? A magyar könnyűzene egyik legnagyobb sikersztorija. Az a közösség, az a nagyon nagy család, amelyhez évről évre egyre több fiatal tartozik. Miközben a tehetséges előadókat kutatják fel, az év nagy részében a közönséggel online is tartják a kapcsolatot. Nem véletlen aztán, hogy az OTL bulikon hatalmas energiák szabadulnak fel.

Egymásnak adták a mikrofont a magyar hip-hop újhullámos sztárjai. Ekhoe, Pogány Induló, az Ibbigang és Akc Misi is egyszerre volt színpadon egy különleges szülinapi bulin. Az OTL közösség tagjai nem csupán a trap zenében mutattak irányt itthon, de erős, összetartó közösséget építettek fiatal rajongóikból. 

Folyamatosan néztük, ami kijön internetre. Főleg a fiatalokat, hogy ki az, aki tehetséges, mert óriási vákuum volt 2010-től kezdve a magyar szcénában 

– meséli Fiel Sebastian

Így indult az On the Low bulisorozat története 6 évvel ezelőtt, amikor Fiel Sebastian, alias Szeba úgy döntött, összefogja az általa tehetségesnek tartott feltörekvő előadókat, és egy újvonalas hip-hop zenei kollektívát alapítanak.  

Akkor persze még nem gondolták volna, hogy a magyar könnyűzene egyik legnagyobb sikersztoriját írják. Néhány év alatt a pár fős pincebulikból eljutottak a telt házas Budapest Parkig. Az OTL előadói ma már rendszerint ott vannak az online slágerlisták élén. 

#Fókusz#Videó#otl#rap#zene#ibbigang

Címlapról ajánljuk