Fókusz

Szemét és kilátástalanság – lelkileg szinte lehetetlen volt felkészülnie Kecsmár Alexandrának a Budapest-Bamako ralira

Kecsmár AlexandraKecsmár Alexandra

2024. március 16. 19:27

10 ország majdnem 9000 kilométer, a Budapest-Bamako a világ legnagyobb őrült és jótékony célú ralija. Az elmúlt csaknem húsz évben a verseny annyira népszerű lett a világ kalandot kereső amatőr autósai körében, hogy 2024-ben két futamot is indítottak a szervezők Budapesttől Freetownig, Sierra Leone fővárosáig. Kecsmár Alexandra, a Fókusz műsorvezetője a második futamon vett részt. 16 napon át egyik autóból a másikba ült, utazott magyarokkal és indiaiakkal, aludt a sivatagban szélviharban, ujjal mutogattak rá, mert fehér és vékony, de nem ezért kellett aggódnunk érte. 

Amikor Kecsmár Alexandra igent mondott a Budapest-Bamakóra, tudta, hogy egy életre szóló kaland vár rá. De azt álmában sem gondolta volna, hogy ennyire magával ragadja majd mindaz, amit a két hét alatt lát, ízlelhet, vagy épp átélhet. Megtapasztalta milyen érzés, mikor három nap után végre megfürödhet egy vízesésben, hogy mennyire fontos a türelem, és hogy milyen eltölteni egy egész éjszakát a sivatag közepén, egy sátorban, miközben odakint szélvihar tombol. 

Azt mesélte, hogy lelkileg erre az utazásra nem lehet felkészülni. A mérhetetlen szemét látványa és a helyiek kilátástalan jövője megrendítette. Gyerekeket csak nőkkel látott, azt meséli ezekben az országokban iskola helyett inkább dolgozni küldik a kicsiket. De jártak boksziskolában is, ahol az árva gyerekeket a sporttal tudják motiválni. 

Hogyan jutott el Mauritániába, ahol a vékony nőket undorítónak tartják és oda, ahol azt kiabálták rájuk mutogatva a gyerekek, hogy fehérek?

A videóból minden kiderül, tartsanak velünk a 9000 kilométeres kalandra!

#Fókusz#Videó#autó#budapest-bamako#verseny#beszámoló#rali#kecsmár alexandra#kaland#Mauritánia#szenegál#afrika

Címlapról ajánljuk