Fókusz

„Akár lombikprogram keretében” – 20-25 éves anyát szeretne gyermekének Gábor Zsazsa 80 éves özvegye, Frédéric von Anhalt

Maár LauraMaár Laura

2024. február 27. 20:42

Mesés összeg ütheti a markát annak a nőnek, aki úgy dönt, hogy gyereket szül Frédéric von Anhaltnak. Gábor Zsazsa hatalmas vagyont halmozott fel, ami 2015-ös halála után kilencedik férjére, Frédéric von Anhalt hercegre szállt, aki most úgy döntött, ezt megosztaná, nehogy törvényes örökös híján az államra szálljon. A Fókusznak a herceg azt is elmondta, milyen feltételeket szabna szokatlan ajánlatához.

Azért döntöttem így, mert nincsen örökösöm! Teljesen egyedül vagyok. 80 évesen muszáj, hogy bizonyos dolgokat elrendezzek magam körül. Zsazsa hagyatékát is én őrzöm, és nincs senkim, akire ezt hagyhatnám

– mondta Frédéric von Anhalt, Gábor Zsazsa özvegye a Fókusznak, hogy miért keres most örököst. Igaz, Gábor Zsazsának volt egy örökbefogadott fia, Kevin, akit a hercegnek ki kellett ahhoz tagadnia, hogy most utódot kereshessen. Anhalt ezt megromlott viszonyukkal magyarázta.

Gábor Zsazsa özvegye a díva kérést is teljesítené azzal, ha valaki gyereket szülne neki
Előtérben Frédéric von Anhalt, háttérben Gábor Zsazsa örökbefogadott fia, Kevin

A herceg azt is elmondta, egy 20-25 éves nő lenne ideális anyának, „aki együtt nőne föl a gyerekkel”. Hozzáette:

Én nem tudom, hogy a 80 éves férfi biológiailag tud-e gyermeket nemzeni bármilyen módon, akár lombikprogram keretében, de gondolom, hogy igen, de elsősorban ez biológiai és nem jogi kérdés. 

Ha igen, akkor természetes, hogy a gyermek fog örökölni, mégpedig egyenes ágon – tette hozzá.

Ki ez a herceg, a gazdag örökös?

Sokan nem tudják, de Anhalt Hans Robert Lichtenberg néven látta meg a napvilágot. Apja rendőr volt, ő péknek tanult, majd szaunaklubot üzemeltetett. 35 éves korában fizetett azért, hogy Mária Auguszta anhalti hercegnő örökbe fogadja őt. Évekkel később belopta magát a magyar származású hollywoodi díva, Gábor Zsazsa szívébe, már hercegként. Szerelmük pedig a színésznő haláláig tartott.

Gábor Zsazsa özvegye a díva kérést is teljesítené azzal, ha valaki gyereket szülne neki
Gábor Zsazsa özvegye,  Frédéric von Anhalt

A vagyon

A személyes tárgyakkal és az ingatlanokkal együtt körülbelül 60 millió eurója, vagyis több mint 21 milliárd forintja van a hercegnek. Ha nem végrendelkezik, és gyereke sem születik, vagyis nem lesz olyan rokona, aki a törvényes öröklési rend alapján örökölhetne, 

az állam lesz a Zsazsa-vagyon örököse. Ezt szeretné a herceg elkerülni, és ezért döntött úgy, hogy az lenne a legjobb, ha saját gyermekére hagyhatná mindezt. 

Zsazsával nem született közös gyermekük, a színésznő azonban győzködte a férfit, hogy ne adja fel, keressen olyan nőt, aki majd szül neki. Így most úgy érzi, szerelmének a kérését is teljesíti, ha sikerül.

A videóból kiderül még, hogy:
- milyen kritériumokat állított fel a herceg gyermeke anyja számára,
- mikor szeretne megismerkedni von Anhalt a trónörökös anyjával,
- milyen jogi akadályai lehetnek az öröklésnek,
- és az is, hogy milyen hatással van az ember személyiségére, ha hirtelen hatalmas összeg birtokába jut.

#Fókusz#Videó#színes#Bulvár#Frédéric von Anhalt#gábor zsazsa#gyerek#gyerekszülés#ma#örökség#milliárdos

Címlapról ajánljuk