Fókusz

21 éve ismerte meg az ország, de akkor még nem akart színésznő lenni, Gáspár Kata most A renitens szuperintelligens főhőseként tér vissza

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2024. február 20. 19:21

Szinkronizál, színházban játszik, sportol és a főszereplője az RTL új krimivígjátékának, A renitensnek. Pedig Gáspár Kata régebben nem is akart színésznő lenni, ledöbbent, amikor megmutattuk neki a 21 évvel ezelőtt készült interjút. Hiába híres színészek gyermeke, kezdetben sem Bánsági Ildikó, sem Gáspár Sándor nem támogatták lányuk színészi ambícióit. Kata pedig a mai napig hálás a szüleinek, akik féltették, ugyanakkor nem vitték és ajánlották sehová, hogy mindent magától érjen el.

Gáspár Katát 2003-ban az Apám beájulna című filmben ismerhette meg az ország Csősz Bogi oldalán. Elsőéves gimnazistaként drámaiskolába járt, ahol éppen a Sorstalansághoz kerestek fiú szereplőket. A castingügynök – meglátva Katát – egy másik filmhez invitálta a lányt, ez volt az Apám beájulna. 600 lányt közül választották ki Szarka szerepére.

A rendező, Sas Tamás csak később tudta meg, hogy Kata szülei két híres színész, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Bánsági Ildikó és Gáspár Sándor, akik kezdetben nem támogatták lányuk színészi ambícióit. 

Kata 15 éve jár szinkronizálni. Azt mondja, évekig tanulta a szakmát és kezdetben csak tömegjelenetekhez adta a hangját. Rendszeresen szinkronizálja Shailene Woodley-t, nagyon kedveli őt, de volt már Rihanna magyar hangja is. Néha már követni se tudja, annyi helyen szinkronizál. Állandóan úton van, igyekszik menedzselni a dolgait, bár ez nem könnyű. Családdal nehezen tudja elképzelni ezt az életmódot.

Gáspár Katát az RTL vadonatúj krimivígjátékában is láthatják, ahogy egy 160-as IQ-val rendelkező, anarchista lányt alakít. Hogy Katához mennyire állt közel Reni karaktere, kiderül a videóból.

Az RTL vadonatúj bűnügyi vígjátéksorozatának első két epizódja február 23-tól először az RTL+ előfizetői számára lesz elérhető, míg a tévénézők március 3-tól láthatják az RTL-en.

 

#Fókusz#Videó#gáspár kata#A renitens#RTL+#színésznő#sorozat

Címlapról ajánljuk