Fókusz

Zámbó Jimmy legkisebb fia lerántotta a leplet a „titkosított” Jimmy-aktákról

Czakó JózsefCzakó József

2024. február 19. 18:58

Zámbó Árpi nemrég arról beszélt, hogy tudomásuk szerint a testvére halálával kapcsolatos rendőrségi aktákat 25 évre titkosították. „Nyomozati anyagot nem láttunk, halotti boncolási jegyzőkönyvet sem” – mondta akkor. Zámbó Jimmy legkisebb fia Adrián viszont most már lezárná a Jimmy-aktákat. Huszonhárom évvel apja halála után szeretne végre titkok nélkül élni, ezért most a Fókusznak elmesélte, hogy mi igaz a titkos akták legendájából, és láthatja-e azokat még valaha a nagyközönség, vagy a tágabb család. 

Zámbó Árpi egy hónappal ezelőtt éppen arról beszélt, hogy tudomásuk szerint 25 évre titkosították testvére, Zámbó Jimmy aktáit. 


Árpi korábban a Fókusznak arról mesélt, hogy „nyomozati anyagot nem láttunk, halotti boncolási jegyzőkönyvet sem”.

Megértem, hogy vannak államtitkok, de ebben az esetben, amikor balesetről van szó, nem értem, hogy miért kellett 25 évre titkosítani

– tette hozzá Árpi. 

Ezzel szemben A király legkisebb gyermeke, Adrián most merőben mást állított a Fókusznak:

Az összeesküvés-elmélet meg a konspirációk már nagyon zavarnak, ezért akartam mindenféleképpen megszólalni és elmondani az embereknek az igazságot

– mondta Adrián, aki szerint a titkosításból egy szó sem igaz.

Édesapám halálával kapcsolatos hivatalos akta részünkről nincsen titkosítva semmilyen szinten

–  szögezte le az örökös, aki szerint a rendőrségi dokumentum, csak az érintett személy legszűkebb családi köréhez juthat el, ami ebben az esetben Edit asszonyt és Zámbó Jimmy gyerekeit jelentette.

Édesapám testvérei ebben a körben nem szerepelnek. Valószínűleg ők ezért nem kérhetik ki hivatalosan és szerintem ez adhatott okot arra a félreértésre, hogy akkor ez titkosítva van

– magyarázta Adrián, aki szerint mivel édesapja nem volt diplomata, ezért, ha akarták volna sem tudták volna titkosítani az aktákat.

A fenti videóból továbbá kiderül,

  • mire tett ígéretet a Fókusz stábjának Zámbó Adrián
  • hogyan zárták le a nyomozók Zámbó Jimmy aktáját
  • miért szeretnék eladni a Zámbó Jimmyhez köthető csepeli házat és nyaralót
  • milyen emlékei vannak Adriánnak édesapjáról
  • mit mondtak az akkor hatéves Adriánnak édesapjának haláláról

23 év elteltével még mindig, szinte minden hétre jut egy-egy címlap, ami Zámbó Jimmyről szól. Adriánnak ez most már kissé terhes, el tudna képzelni egy olyan életet, amikor valóban lezárul a Jimmy-akta.

A legendás énekes életéről szóló sorozatot megtekinthetik az RTL+-on

#Fókusz#Videó#Bulvár#zámbó jimmy#Zámbó Adrián#A Király#jimmy-akta#nyomozás#ma

Címlapról ajánljuk