Fókusz

Igazi TEK-esekkel forgatták A mi kis falunk eddigi legdurvább akcióját

Fehér IstvánFehér István

2024. február 16. 18:58

Kommandósok lepték el A mi kis falunk forgatási helyszínét. Bár Pajkaszeg két rendőre, Sulyok és Stoki is ott volt abban az étteremben, ahol tömegverekedés tört ki, kivételesen nem ők okoztak galibát. A forgatást olyannyira komolyan vette a stáb, hogy még a helyieket is értesítették, nehogy valaki megijedjen az akciójelenetek közben.

Akciójelenet a mi kis falunkban! A sorozat stábja ezúttal egy esztergomi étteremben forgatott, ahova a történet szerint Sulyokot egy nagyszabású születésnapra hívták zenélni, ő pedig erősítéssel érkezett, Stoki barátjával együtt gondoskodtak a jó hangulatról. A buli azonban nem várt fordulatot vett, hirtelen megjelent a TEK.

Nagy Sándor így emlékezett vissza a jelenetre:

Egy koreográfiát követve leterítettek mindenkit, köztük a Győzőt és engem is, és megmondom őszintén, hogy annyira hiteles volt a jelenet, hogy a felvétel után Győzővel egymásra néztünk és hálát adtunk az égnek, hogy ez nem a valóság.

Lesötétített furgonok és rendőrségi autók az esztergomi belvárosban, statiszták és a sorozat stábja. Az alkotók komoly előkészítés után kezdték meg ezeknek a jeleneteknek a felvételét, mert szerették volna, hogy minden úgy történjen, ahogy a valóságban szokott. 

 Rettentő nehéz volt, mert 40 fokos hőségben, nyakig feketében, arcmaszkban kellett a srácoknak nyomni, le a kalappal, elképesztő melót vállaltak és a színészeink, illetve a részben helyi statisztáink is, nagyon kitettek magukért 

– mondta Lóth Balázs rendező.

A terrorelhárítás kommandósai pont úgy érkeztek, akár csak egy éles bevetésre, azzal a különbséggel, hogy itt azt ellenőrizték, hogy hatástalanítva vannak-e a fegyvereik.  

Szabó Győző nem csak a sorozatból ismerte a kommandósokat

Szabó Győző több mint 25 évvel ezelőtt a saját bőrén is megtapasztalta, hogy milyen egy ilyen kommandós rajtaütés, amit a nézők láthattak is a Toxikoma című filmben. 

Egy lakásban voltunk ahol rengeteg cucc volt, meg minden, ami alapból böri. Egyszer csak jött a cunami, megérkeztek a kommandósok 

– idézte fel Szabó Győző, aki elmesélte, órákon át bujkált egy ágyneműtartóban. 

Az a szomorú az egésszel kapcsolatban, hogy akiket elkaptak, vagy börtönben voltak sokáig, vagy nem bírták tovább és önkezűleg kicsekkoltak a pályáról, azt az estét azt mindenki megszívta 

– tette hozzá a színész.

A Toxikoma című filmet megnézhetik az RTL+-on is.

 

#Fókusz#Videó#szabó győző#A mi kis falunk#forgatás#tek#kommandósok#rtl#nagy sándor#RTL+#toxikoma

Címlapról ajánljuk