Fókusz

Mi a hasonlóság a magyarok és a mexikóiak között? Kint élő magyarok meséltek

Lengyel NikolettLengyel Nikolett

2024. január 17. 18:50

Mexikóban élő magyar nőknél vendégeskedtünk, Erika, Csilla és Kata is egyedül kezdett új életet az óceán partján. A Fókusznak elmesélték, hogyan teremtették meg boldogságukat és egzisztenciájukat távol Magyarországtól.

Az Éden Hotel helyszínétől három órányira található Puerto Vallarta. A Mexikó nyugati partján fekvő városban nagyjából 300 ezren élnek. Köztük akad egy pár letelepedett magyar is.

Erika, vagyis felvett nevén Darshan 22 évesen egy hirtelen ötlettől vezérelve került el a világ másik felére. A fent kattintható videóból kiderül, hogy:

  • miért vette fel a Darshan nevet,
  • a táncolás után hogyan lett belőle étteremtulajdonos
  • és miért költözött el Mexikóvárosból Puerto Vallartába.

Csilla csak nyaralni érkezett Mexikóba, de egy szerelem miatt kint ragadt. Mikor már a nyelvet is jól beszélte, céget alapított és sok munkával elérte azt az életszínvonalat, amit szeretne. Azt mesélte, sokat kell ahhoz dolgozni, hogy legyen egy jó helyen lévő lakás, autó és biztosítás, de a sok munkának beérik a gyümölcse. A videóban megnézheti, hogyan él most.

Kata először férjével költözött az Egyesült Államokba. Bár kapcsolatuk véget ért, Kata Amerikában maradt. Mexikóba járt nyaralni és beleszeretett Puerto Vallartába. Azt mesélte, nagyon emlékezteti őt Magyarországra.

  • hogy mi a közös Puerto Vallartában és Magyarországban,
  • miben hasonlítanak a mexikóiak és a magyarok,
  • és miért nem költözne már haza, kiderül a fenti videóból.
#Fókusz#Videó#Külföld#színes#mexikó#puerto vallarta#magyarok#Éden Hotel

Címlapról ajánljuk