Fókusz

„Ilyenkor már csak lakkozzuk a vázát, nem festjük” – így készül az utolsó Sztárbox-meccsére Árpa Attila és Brasch Bence

Czakó JózsefCzakó József

2023. december 8. 19:06

Kiderül, hogy mit üzen egymásnak a végső összecsapás előtt utoljára a Sztárbox két nehézsúlyú versenyzője, Árpa Attila és Brasch Bence. Talán az egyik legizgalmasabb mérkőzés lesz a két óriás meccse, ahol ütésekből nem lesz hiány. Brasch Bence régóta űzi ezt a sportot, Árpa Attilának viszont 7 hónapja volt eljutni idáig. A versenyzők mellett az edzőiket is megismerhetik.

Két férfi, de csak egyetlen öv, a győztesnek.  Árpa Attila és Brasch Bence a a győzelem kapujában állnak, és most ismerjék meg azokat az elszánt edzőket is, akik az elmúlt hónapokban a hátországot jelentették a sztárboxolóknak.

Bogdán Zsolt, vagy ahogy mindenki ismeri Golyó. 1994 óta foglalkozik a bunyóval, nehézsúlyú magyar bajnok, UBO nehézsúlyú világbajnok és a GBF nehézsúlyú világbajnoka lett, miután pontozással 10 menetben legyőzte Danny Williamset, aki nem mást ütött ki korábban, mint Mike Tysont.

Ez a mostani az utolsó edzésük Árpa Attilával a döntő előtt. 4x2 perc boksz és iskolázás, aztán pedig Golyó azt kéri Attilától, hogy pihenjen. Kell nekik az az öv, így fogalmaz, és valóban, az út amit bejártak fél év alatt, nem sétagalopp volt.

Hat hónapja edzünk, nulláról indultunk, hátrafelé ütötte a balegyenest, de a sport az benne volt. Aki ül az irodában egész nap, azzal sokkal nehezebb lett volna, de így hogy amerikai focizik, sokkal könnyebb volt azért  

– árulta el az edző.

Nem kérünk kegyelmet, de nem is adunk, ez a Badari-Flóris ökölvívó egyesület szlogenje, a teremben pedig Flóris László edző irányít vagy tucatnyi sportolót.Ebben a teremben edz Brasch Bence is, egy éve bokszol Flóris Lászlónál.

Flóris László elsősorban edzői munkásságára büszke, tanítványai között amatőr és profi világ- vagy Európa-bajnokok is vannak. Emellett pedig bár soha nem verte nagy dobra, állami gondozott gyerekeket is edz, jószolgálatból, fegyelmezett sportolókat nevel belőlük. Az ökölvívás ugyan veszített a népszerűségéből, de a Sztárbox most újra nagyon népszerűvé tette.

Hogy hogyan zajlott Árpa Attila és Brasch Bence utolsó edzése, és hogyan készítik fel tanítványaikat a mesterek a vasárnapi összecsapásra, kiderül a videóból.

 

#Fókusz#Videó#Sztárbox#árpa attila#brasch bence#rtl#edző#golyó#flóris lászló#bogdán zsolt

Címlapról ajánljuk