Fókusz

Exkluzív interjút adott a Fókusznak Ilona, aki csaknem 60 évesen megszülte a saját unokáját

Dörmer CsabaDörmer Csaba

2023. december 7. 19:13

Dani még csak 2 és fél hónapos, érkezesére szülei több mint 6 évig vártak. Anyukája sokáig természetes úton szeretett volna teherbe esni, később pedig többször is mesterséges megtermékenyítéssel próbálkoztak párjával. De azt nem gondolták, hogy a gyermekáldás így fog bekövetkezni.

Dani édesanyja, Bernadett nagyon vágyott gyermekre. Sokáig természetes úton próbált teherbe esni, később pedig többször is mesterséges megtermékenyítéssel próbálkoztak párjával, de sajnos mindig sikertelenül. Ilona rendkívüli módon aggódott lányáért, aki kétségbeesetten vágyott gyermekre. A lombikprogram mellett mindenféle lehetőséget figyelembe vettek: örökbefogadást, béranyaságot, mígnem egy orvos ötlete alapján felmerült, hogy akár a nagymama is kihordhatná unokáját.

Lehet, hogy öreg vagyok, de menjünk el az orvoshoz és próbáljuk meg.

Ilona sosem zárkózott el a gondolattól, hogy így segítsen lányának. Itthon mindenféle orvosi vizsgálatot elvégeztek Ilonán, makkegészségesnek találták, minden lelete tökéletes volt. A megtermékenyített petesejt beültetését azonban Magyarországon nem vállalták, itt ez korhatárhoz kötött. Angliában azonban nincs ilyen feltétel, így nyitva állt a lehetőség, hogy az asszony 59 évesen ismét terhes legyen.

Exkluzív interjút adott a Fókusznak Ilona, aki közel 60 évesen megszülte a saját unokáját
A kis Dani

Eleinte csak a szűk családnak mondták el, hogy mit vállalt be Ilona 60-hoz közel, aztán később, amikor már nagy pocakja lett, másoknak is. Nem akarták nagy dobra verni, de nem is titkolták.

Jogi értelemben az, amikor egy rokon vállalja a magzat kihordását, nem béranyaságnak, hanem dajkaanyaságnak számít. Bernadett végig ott volt édesanyjával a kórházban. Senki előtt nem volt titok, hogy a nagymama a saját unokáját fogja megszülni. A kis Dani végül szeptember 30-án látta meg a napvilágot.

Hogy mit szólt a terhességhez Ilona párja, és a nagymama bevállalna-e még egy unokát, kiderül a riportból.

#Fókusz#Videó#ilona#dani#nagymama#unoka#terhesség#exkluzív#család#ma#interjú

Címlapról ajánljuk