Fókusz

Dobos Evelin extrém transz állapotra készül, Berki Mazsi cukros süteményekkel gyűjti az energiát a Sztárbox döntőjére

Forgó ViktorForgó Viktor

2023. december 7. 19:20

A vasárnapi szuperdöntőben a női könnyűsúly két legkeményebb versenyzője, Berki Mazsi és Dobos Evelin csapnak össze a Sztárbox bajnoki övéért. Mindketten túl vannak két győztes mérkőzésen, amitől csak még éhesebbek és elszántabbak lettek. Szikrázó pofonokra és megsemmisítő ütésekre készülnek a ringben, így a finálé előtti utolsó napokat is edzéssel töltik.

Hasonló testfelépítésűek vagyunk Evelinnel viszont teljesen más boksz stílust képviselünk és ez a kettő most találkozni fog

– mondja Berki Mazsim aki szerint izgalmas meccs lesz és pofonokat ígér.

Evelint az első mérkőzése előtt sokan törékeny lánynak tartották, de többször is sikerült bebizonyítania, hogy kemény fából faragták. Az elődöntőben Nyári Diát győzte le, akivel akkora ütéseket mértek egymásra, hogy még a bírók is elképedtek.

Bár az ökölvívás magányos sport és a ringben szinte csak magára számíthat az ember, de az oda vezető úton minden esetben tapasztalt edző fogta a Sztárbox versenyzői kezét. Dobos Evelin edzője Dobrádi Zsolt, kétszeres ifjúsági és kétszeres felnőtt magyar bajnok ökölvívó, a londoni olimpián válogatott kerettag volt. Egy edzőtáborban elkapott agyhártyagyulladás vetett véget sportkarrierjének. Napokig volt kómában, az orvosoknak köszönheti, hogy túlélte a betegséget. Ez után viszont lediplomázott sportszervező szakon, majd a Magyar Olimpiai Bizottságban dolgozott utánpótlás vezetőként, ahol megismerte későbbi feleségét is.

Berki Mazsi edzője Turós Arnold, magyar bajnoki bronzérmes ökölvívó, megszerezte az 1 csillagos nemzetközi edzői minősítést és edzőként már három Európa bajnokságon is részt vett.

Nagy ígéret voltam, aztán az is maradtam. Viszont úgy gondolom, hogy amilyen tróger voltam versenyzőként, annál elhivatottabb vagyok edzőként

– mesélte gyerekkoráról Arnold, aki profi ökölvívóként aztán visszatért a helyes útra és szép eredményeket ért el. Edzőként pedig megpróbál segíteni minden tanítványának, hogy beteljesítsék azt, amire hivatottak. Beleértve Berki Mazsit is.

A női könnyűsúly mellett a férfiaknál is bajnoki öveket osztanak majd. Középsúlyban jön a szuperdöntő, Rácz Jenő és Molnár Áron között, a 100 kilós pofonokat pedig a nehézsúlyban osztják majd, Árpa Attila Brasch Bence ellen igyekszik majd a savasodás miatt korán lezárni a mérkőzést.

#Fókusz#Videó#Sztárbox#színes#celeb#dobos evelin#Berki Mazsi

Címlapról ajánljuk