Fókusz

„Volt, aki egyszerűen belenyomta a fejemet a vécébe, vagy odaürített a párnám alá” – állami gondozásban töltött éveiről beszélt Osváth Zsolt

Hubai AntalHubai Antal

2023. október 6. 20:01

Osváth Zsolt tízévesen került állami gondozásba. Az egykori valóságshow-szereplő a Fókuszban felidézte a gyermekotthonban töltött éveket, azokat a bántásokat, amiket ott kapott, és azt is, miért szerette volna, ha az édesanyja inkább lemond róla. „Én nagyon szerettem volna, ha örökbe fogadnak” – mesélte a Fókusznak. Osváth Zsolt azt is elárulta, miért az ünnepek voltak a legnehezebbek. Bagi Iván és Kálid Artúr korábban szintén állami gondozásban töltött éveikről meséltek. 

Osváth Zsolt egykori valóságshow szereplő, jelenleg influenszer és étteremtulajdonos tízéves volt, amikor állami gondozásba került. 

„Bejelentették az iskolában, hogy többször vagyunk felügyelet nélkül, amikor anyám begyógyszerezi magát, vagy iszik és kórházba kerül, akkor napokig magunkat látjuk el 8-9-10 évesen” – osztotta meg Osváth Zsolt. 

Kijöttek ellenőrizni, pont jött be a gyámügyes, anyámat meg tolták ki a hordágyon

– tette hozzá.

Testvéreivel ideiglenesen egy anyaotthonba került egy rövid időre, majd amikor hazaengedték őket, egy következő alkalommal a gyámügyesek ismét akkor jöttek ellenőrizni, amikor az édesanyjuk kórházban volt. Átmeneti nevelésbe kerültek. 

Édesanyjuk nem mondott le róluk, így nevelőszülőkhöz sem kerülhettek. 

Én nagyon szerettem volna, ha örökbe fogadnak

– mondta Osváth.

Először a Hűvösvölgyi gyermekotthonba került, később egy fiatalkori szerelem miatt átkérette magát egy másikba. Ott azonban rengeteg bántás érte.

Volt egy srác, Gábor, aki lefogta a pillangókésének a hegyét, és csak éppen annyira szurkált meg, hogy ilyen felületi sérüléseket okozzon. Vagy volt, aki egyszerűen belenyomta a fejemet a vécébe, vagy odaürített a párnám alá.

A Fókusz riportjából az is kiderül, miért az ünnepek voltak a legnehezebbek Osváth Zsoltnak, és felidézzük azt is, amikor évekkel ezelőtt Bagi Ivánnal, valamint Kálid Artúrral forgattunk, akik szintén állami gondozásban töltött éveikről meséltek. 

Ha teheti, támogassa ön is 500 forinttal az SOS gyermekfalvak munkáját. A 13 600-as telefonszámra küldjön SMS-t a 60-as kóddal, vagy hívja a 13 600-at és adja meg a 60-as kódot. Szombaton, az állami gondozottak napján személyesen is segíthet a Nyugati téren reggel tíztől.

#Fókusz#Videó#Életmód#sos gyermekfalvak#osváth zsolt#bagi iván#kálid artúr#állami gondozott gyerekek#ma

Címlapról ajánljuk