Fókusz

„Ez egy csontra felújított, tökéletes műszaki állapotú gép” – még vizsgálják mi okozhatta a börgöndi repülőtragédiát

Ásványi EszterÁsványi Eszter

2023. szeptember 12. 20:42

Sokszor mondta, hogy élete végéig repülni fog, de senki sem gondolta, hogy ilyen tragédia történhet – ezt mondta Palágyi János, aki Rózsavölgyi Vilmos barátja volt. Rá, a szombati börgöndi repülőgépbaleset áldozatára emlékezett a Fókusz kamerája előtt.

Ebbe az országba, akinek van valamilyen szakszolgálati engedélye, az mindenki ismerte. A malévesek között is meg a sportrepülők között is

– mondta János, aki vitorlázórepülő növendék volt, amikor először találkozott Vilmossal. Később ő maga eltávolodott a repüléstől és autós oktató lett, ám barátságuk megmaradt. Nagyon jó embernek ismerte, aki nagyon segítőkész volt, és, aki rajongásig imádta az unokáit.

A manővert, amit nem sikerült vasárnap befejezniük és életüket vesztették, nem először hajtották végre. Madas László légiközlekedési szakértő szerint, nem kizárható a műszaki probléma, ám nagy a valószínűsége annak, hogy repüléstechnikai hiba vezethetett a tragédiához.

Vasárnap délután a börgöndi légiparádén Rózsavölgyi Vilmos gépe irányíthatatlanná vált és a földbe csapódott. A repülőn ő és fia, Árpád tartózkodott, mindketten életüket vesztették.

#Fókusz#Videó#börgöndi repülőnap#lezuhant#repülő#tragédia

Címlapról ajánljuk