Fókusz

A Hungaroringen forgatták a Gran Turismo filmet

Gosztonyi ZsoltGosztonyi Zsolt

2023. augusztus 10. 19:37

A Gran Turismo a brit Jann Mardenborough-ról szól, akinek gyerekkorától kezdve az volt az álma, hogy autóversenyző lehessen. A videójátékból tanulta meg az autóversenyzés alapjait, majd 19 éves korában jelentkezett egy versenyzős akadémiára. Még sosem ült igazi versenyautóban, alig három hónap múlva pedig már egy igazit vezetett, sőt győztesként került ki a többi tanuló közül. Jann egyébként a film egyik producere és az egyik autós kaszkadőre is.

Jann-t a 28 éves Archie Madekwe játssza. Számára már nem ismeretlen terep Magyarország, mivel 4 éve szerepelt már a Midsommar-Fehér éjszakák című horror-drámában, amit szintén nálunk forgattak. Amikor megkapta a Gran Turismo egyik főszerepét, akkor még jogosítványa sem volt. De gyorsan megszerezte és a Hungaroringen is már tapasztalt sofőrként ült be a versenyautókba. Segített neki az is, hogy a filmbeli mentorával, David Harbour-ral gyorsan megtalálták a közös hangot.

David Harbour sem először forgatott Budapesten, a Fekete Özvegy című Marvel-filmben többek közt Scarlett Johanssonnal játszott. A Gran Turismo forgatása közben a Hungaroringen töltötte a legtöbb idejét.

Hatalmas élmény volt a versenypályán lenni heteken át. Mert le lehetett volna forgatni ezt a filmet zöld háttér előtt és aztán telerakni számítógépes trükkökkel. De az adta ennek a forgatásnak a különlegességét, hogy összejött egy különleges csapat, akik idehozták a gyönyörű autókat.

A Gran Turismo stábja Budapest mellett Szlovákiában, Ausztriában és Dubajban is forgatott. A Hungaroringen Jann és a többi autóskaszkadőr vitte el több körre a sajtónap résztvevőit. A Fókusz riportere is több mint kétszáz kilométer per órával száguldott a versenypályán a háromszoros brit ralibajnokkal, Mark Higgins-szel. Ő az, aki az elmúlt négy James Bond-filmben Daniel Craig helyett vezette a titkosügynök Aston Martinját.

#Fókusz#Videó#gran turismo#film#Kultúra#színes#hungaroring#kulissza#forgatás#autóverseny

Címlapról ajánljuk