Fókusz

Autófényező akart lenni, énekes lett, 70. születésnapját ünnepli Delhusa Gjon

Süle LászlóSüle László

2023. augusztus 9. 20:26

Augusztus 9-én ünnepli születésnapját minden idők legsikeresebb albán származású magyar előadóművésze, Delhusa Gjon. Az örökifjú énekes-dalszerző, a Nika Se Perimeno című örökzöld sláger avatott interpretátora 70 éves lett, de rá jellemző módon még a születésnapján is egy hangszerboltban értük őt utol.

Delhusa Gjon Budapesten született, és autófényező akart lenni. Nem lett, 1971-től aktív előadó, az RTL képernyőjén pedig a kezdetek óta visszatérő szereplő.

Autófényező akart lenni, énekes lett belőle, 70. születésnapját ünnepli Delhusa Gjon
Gjon és Jimmy jó viszonyban voltak

Több rekord nézettségű műsorban is közreműködött, ezek egyike egy tragikus esemény volt, Zámbó Jimmy temetése, és azt követő emlékműsor. Mikor a koporsót leeresztették Delhusa Gjon száma, a Dalok a szélben szólt.

A dalt Dalok a fényben címmel írtam meg, és a terv az volt, hogy a Jimmy énekli el. És utána lett átalakítva ez, amikor úgy gondoltam, hogy ez neki íródott, hogy akkor ő érte szóljon

– mondja Delhusa. Az énekes később visszatért a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorunkban, mi több, ő volt az egyik legemlékezetesebb figurája a dzsungel realitynek. Legendás aranyköpések fűződnek a nevéhez. A műsorban ismerkedett össze Fekete Pákóval, akivel barátok lettek, és egy közös dalt is jegyeznek: ez az Akalamago.

Autófényező akart lenni, énekes lett belőle, 70. születésnapját ünnepli Delhusa Gjon
Pákó és Gjon alkotnak

Az albán trubadúr még saját műsort is kapott az RTL-en. I love Gjoni! néven párt, egészen pontosan feleséget keresett a képernyőn. Nem akármilyen körítéssel: Gjoni Rambóként, helikopteren érkezett a randiműsorba.

Autófényező akart lenni, énekes lett belőle, 70. születésnapját ünnepli Delhusa Gjon
Gjoni Rambó

Élete párját végül nem egy műsorban találta meg, viszont bemutatta egy másikban, Molnár Fannival együtt 2018-ban szerepeltek a Nyerő Párosban, igaz, meglehetősen rövid ideig voltak versenyben.


Gjoni párja 44 évvel fiatalabb, így aztán már csak miatta is fiatalosnak kell maradnia. Majdnem mindent megkapott az élettől, de egy dologra még nagyon vágyik.

Nekem egyetlen egy díj van hátra, a Kossuth-díj és majd csak egyszer idenyomják a plecsnit. De addig is azt, hogy sokáig szeressen a közönség, és sokáig énekelhessünk és menjenek a koncertek. Én szerintem az minden művészt nagyon erősen egészségben és életben tart

– mondta Delhusa.

#Fókusz#Videó#delhusa gjon#színes#70 éves#születésnap#zenész

Címlapról ajánljuk