Fókusz

„Nem érzem magam bűnözőnek és csalónak sem” – exkluzív interjú Fekete Dáviddal, aki több mint egy év után újra kijárhat az utcára a házi őrizetből

Hubai AntalHubai Antal

2023. július 13. 19:44

Egy hete könnyítettek Fekete Dávid házi őrizetén, most már elhagyhatja a lakását és szabadon mozoghat Győrben. Dávidot 2021-ben tartóztatták le, majd az ügyészség 322 millió forintos csalással vádolta meg. Autókereskedése működtetéséhez kért kölcsönöket ismerőseitől és cége felvett hitelt is, amelyet a vád szerint nem fizetett vissza. Dávid 14 hónapon keresztül volt előzetes letartóztatásban. Közben felesége beadta a válópert.

Az énekes tavaly augusztustól védekezhetett házi őrizetben, nyomkövetővel a lábán.

Nyilván hoztam rossz üzleti döntéseket, de nem érzem magam bűnözőnek. Nem érzem magam csalónak sem, hanem sajnos talán még túl fiatal voltam egy ekkora üzlethez

– vallotta be az énekes a Fókusznak.

A tárgyalás múlt héten folytatódott, ahol két feljelentőt is meghallgatott a bíróság. Ők azonban többször ellentmondásba kerültek saját vallomásukban. Egyikőjük elfogultsági indítványt nyújtott be Dávid védőügyvédje, Kaposi Gergely ellen. Elmondása szerint Kaposi annak az ügyvédnek az irodájában töltötte korábban a gyakorlatát, akit a két sértett felkért a képviseletükre. Gergely többször jelen volt, amikor a két sértett az ügyvéddel tárgyalt, mondván, hogy iratokat rendez. Az ügyészség és a bíró is időt kért, hogy értékelje és döntsön a beadványról.  

Dávid szerint ez hangulatkeltés, mint a feljelentésük és igyekeznek bebizonyítani, hogy ez egy valótlan állítás tőlük. A tárgyalása szeptemberben folytatódik, ahol újabb tanúkat, feljelentőket hallgatnak majd meg. Feltehetően ekkor dől majd el, hogy ügyvédjével folytathatja-e a közös munkát.

Kinyílt a világ

Dávid kisfiai most háromévesek, életük egyharmadát eddig édesapa nélkül kellett leélniük. Az énekes most ezt próbálja pótolni azzal, hogy hetente akár 3-4 napot is együtt van velük. Amikor elkezdődött a válóperes tárgyalása, a felesége mondta el neki, hogy az egyik kisfia úgy tudja, hogy a tetőtéri ablakból kizuhant és négy napig intenzíven volt – emlékezett vissza.

Az énekes a Fókusznak azt mondta, most már úgy érzi, kinyílt a világ, illetve csak Győr, de szerinte már ez is fantasztikus érzés.

Egyből kihasználtuk a lehetőséget, lementünk a játszótérre és végre önfeledten mentünk mindenfelé. Kocsikáztunk a városban, leírhatatlan érzés volt egy év után a szabadban sétálni, a Duna-parton


– sorolta boldogan az énekes.

Az ikrek quaddal már profin farolnak a tetőtéri teraszon, hiszen az elmúlt közel egy évben, amikor édesapjuknál voltak, a lakásban töltötték az időt. Dávid szerint Máté mintha megfontoltabb lenne, Ádi kicsit bohókásabb, de szerinte cukin kiegészítik egymást.

Úgy tűnik, az ikrek is rajonganak az autókért. Dávidnak bár gyerekbarát a munkahelye, most a forgatás miatt a nagymamára bízta a piciket.

Visszatér a dalokhoz

Az énekes most egy napelemekkel foglalkozó cég marketing osztályának vezetésével foglalkozik Dunaújvárosban. A reklámmegrendelések kezelése a fő feladata, de ő felel a call center irányításáért is. Az állásra tavaly a 14 hónapos előzetes letartóztatás után jelentkezett. Hetente kétszer utazhat, kedden és szerdán. Reggel 7 órakor indul Győrből, 9-kor kezd dolgozni és este 6 órakor indul vissza Győrbe.

A Megasztár egykori versenyzőjének a letartóztatása előtt voltak még fellépései, új dalt azonban 3-4 éve már nem adott ki. A 14 hónapos előzetes alatt Dávid sok dalszöveget írt. Most egy zenekarral állt össze, amelynek tagja Horváth Tamás édesapja is.

A most készülő videóklipjének egy része a víz alatt forog majd, az énekes pedig azt ígéri, hogy a következő hónapokban folyamatosan jelennek majd meg újabb és újabb dalok és videóklipek. A házi őrizetének enyhítésének hírére máris kapott egy megkeresést egy győri fellépésre.

Rengeteg olyan dal van a tarsolyban, ami nagyon szép és szívből jövő. Úgy gondolom, hogy hamarosan meg fogja ismerni a közönség is ezeket


– ígérte Dávid.

#Fókusz#Videó#Bulvár#Fekete Dávid#börtön#háziőrizet#szabadláb#énekes

Címlapról ajánljuk