Fókusz

Egy négytagú család 150 ezer forint alatt nem ússza meg az egyhetes balatoni nyaralást

Barva ÁdámBarva Ádám

2023. július 4. 20:16

A Balatonnál egy hétre akár egymillió hétszázezer forintért is találhatunk magunknak szállást. És ez még nem tartalmazza a strandbelépőt és a benzint sem. A vendéglátóhelyek szerint az előszezon nem hozta a várt számokat. Döcögősen indult, kevés volt a vendég. Sokan a rossz időre fogják, de be kell látni, mindenhol megemelkedtek az árak tavalyhoz képest. A legtöbb vendéglátós 10-20 százalékot emelt a tavalyi árakon.

Döcőgősen indult a szezon a Balatonnál, a vendéglátóosk többsége mégis bizakodó.

Azt remélik, a főszezon a korábbi évekhez hasonlóan továbbra is nagyon erős lesz és teltház várható, de ehhez az is kell, hogy jó idő legyen. Bár pontos számokat csak a szezon után lehet mondani, a turisztikai szektorban dolgozók szerint nem csak az időjárás számlájára írható a gyenge előszezon. Sokan arra következtetnek, a nehéz gazdasági helyzet miatt is elmaradhatnak a vendégek. 

Mennyibe került egy egyhetes balatoni nyaralás?

Ha most szeretnénk foglalni a Balatonnál augusztus 1-e és 7-e között egy négyfős családnak, az egyik legnagyobb szállásfoglaló oldal adatai szerint a legolcsóbb apartmant Balatonalmádiban találjuk, 152.410 forintért. A legdrágább egyébként ugyanezekkel a feltételekkel 1.750.120 forintba kerül, Balatonszárszón. 

Budapesttől nagyjából 110 kilométerre van Balatonalmádi, tehát az út egy 6 literes átlagfogyasztású autóval, a július 5-től érvényes 574 Ft/ literes benzinárral számolva, oda- vissza kb. 7600 forintba kerül. További 5500 forintot kell fizetnünk egy 10 napos autópályamatricáért, így összesen az utazás kb. 13 ezer forintra jön ki.

Hogy mennyibe kerülne ugyanez a Velencei-tónál vagy a Tisza-tónál, kiderül a videóból.

#Fókusz#Videó#nyaralás#szállás#balaton#velencei-tó#tisza-tó#rtl

Címlapról ajánljuk