Fókusz

Hálásak azért, hogy azt csinálhatják, amit a világon a legjobban szeretnek – ezért imádják annyian a Carson Comát

Kecsmár AlexandraKecsmár Alexandra

2023. június 19. 20:43

A Carson Coma néhány év alatt egy gyerekkori álomból Magyarország egyik legmenőbb rockegyüttese lett. A fiúk egyáltalán nem csak különleges öltözködési stílusukkal tűnnek ki, hanem azzal, hogy a dalaikkal a fiatal generációhoz szólnak, és foglalkoznak az aktuális társadalmi problémákkal. Nagyon fontos számukra az elfogadás és kiállnak a kisebbségek mellett, ráadásul a tanártüntetésen is felléptek tavaly. Néhány hete Brüsszelben koncerteztek volna, de a Liszt Ferenc Intézet végül lemondta. A Carson Coma most arról is beszélt, ez hogyan érintette őket.

A Carson Coma már rutinosan lépett a színpadra a Budapest Parkban, azt mondják, ha az ember azt csinálja, amit szeret, ösztönösen jönnek a mozdulatok. A zenéléssel négy éve kezdtek komolyabban foglalkozni, ez idő alatt négy nagylemezt adtak ki. Ez már önmagában is fantasztikus teljesítmény, de ha hozzátesszük, hogy a generációjukból ők az egyetlenek, akik mindezt rockegyüttesként érték el, már más szemmel tekinthetünk rájuk.

Különleges látásmóddal nyúlnak az őket foglalkoztató problémákhoz, és dalaikkal szeretnek az aktuális társadalmi helyzetre reagálni. Az elfogadás több számukban is fontos szerepet játszik. A Pók című számuk az értelmetlen gyűlölködésnek tart görbe tükröt és kiállnak a kisebbségek mellett, amivel örökre belopták magukat az LMBTQ közösség szívébe. De felléptek tavaly a tanártüntetésen is.

A zenekar néhány hete Brüsszelben koncertezett volna, de a Liszt Ferenc Intézet lemondta a fellépésüket, technikai okokra hivatkozva. Mindezt azután, hogy a zenekar frontembere a könnygázfelhőben tüntető diákokról fakadt ki. 

Azóta nem sokat agyalunk rajta, legfeljebb olykor-olykor eszünkbe jut, hogy huhh, milyen izgalmas lett volna megismerni közösen a festői Brüsszelt. Sok koncerthelyszín van Brüsszelben, talán az egyikbe majd sikerül eljutni 

– mondták.

Tinédzserként kezdték, ma már felnőttként állnak a színpadra. Hálásak azért, hogy azt csinálhatják, amit a világon a legjobban szeretnek. Minden alkalommal a közönség és egymás társasága élteti őket. 

#Fókusz#Videó#Carson Coma#koncert#budapest park#rtl

Címlapról ajánljuk