„Hirtelen történt, egy este elszólították őt” – Szabó Győző elsírta magát, amikor meglátta, mivel emlékeznek tavaly elhunyt édesapjára a nyírbátoriakNyírbátorban mindenki szerette Szabó Győző édesapját, a helyi cukrászt, aki tavaly váratlanul elhunyt. Győző bácsi tiszteletére most süteményt neveztek el a helyiek, az első kóstolás jogát pedig a fiának a szánták. Szabó Győző nehezen tudta feldolgozni szülei elvesztését. A színész először mutatta meg tévéstábnak gyerekkora helyszínét, ahol tizennégy éves koráig élt.
Fókusz

„Hirtelen történt, egy este elszólították őt” – Szabó Győző elsírta magát, amikor meglátta, mivel emlékeznek tavaly elhunyt édesapjára a nyírbátoriak

Fehér IstvánFehér István

2023. május 18. 20:42

Nyírbátorban mindenki szerette Szabó Győző édesapját, a helyi cukrászt, aki tavaly váratlanul elhunyt. Győző bácsi tiszteletére most süteményt neveztek el a helyiek, az első kóstolás jogát pedig a fiának a szánták. Szabó Győző nehezen tudta feldolgozni szülei elvesztését. A színész először mutatta meg tévéstábnak gyerekkora helyszínét, ahol tizennégy éves koráig élt.

A mi kis falunk Stokiját játszó színész gyerekkora legfontosabb helyszíneit olykor elcsukló hangon mutatta meg a stábnak.

„Mindenki Győző bácsinak hívta. Olyan jó volt hozzá odamenni, minden tiszteletet kivívott. Apukám nyugodtabb, édesanyám pörgősebb asszony volt" – idézte fel szülei emlékét a színész, akinek édesanyja három éve hunyt el, majd két évvel később, tavaly tavasszal újabb hatalmas csapás érte, amikor egyik napról a másikra édesapját is elvesztette.

Szabó Győző elsírta magát, amikor meglátta mivel adóznak édesapja emlékének a nyírbátoriak
Szabó Győző édesapjával

Szabó Győző hosszú idő után tért vissza szülővárosába. Nyírbátor népessége több mint tizenegyezer fő, leghíresebb szülöttje az ország egyik legismertebb színésze, így Győző alig tudott úgy végigmenni az utcákon, hogy lépten-nyomon meg ne állítsák.

Gyerekként csodálatos élmény volt itt felnőni

 – nosztalgiázott Győző, akinek szülei szintén népszerűek voltak Nyírbátorban, hiszen édesanyja óvónő, édesapja pedig cukrász volt.

Szabó Győző elsírta magát, amikor meglátta mivel adóznak édesapja emlékének a nyírbátoriak
Szabó Győző édesanyjával

„Mindenki nagyon szerette őket, anyukám híresen jól főzött. Az egész városban tudták, hogy milyen jó háziasszony, óvónő. Apukám inkább csendesebb, megfontoltabb cukrászmester volt.” 

A színésszel a Fókusz stábja körbejárta a szülői házat is. „Ebbe a postaládába tettük bele a kulcsot, és még mindig itt van!” – mutatta meglepődve Győző a stábnak a gyerekkori rejtekhelyet. Testvérével boldog, nyugodt gyerekkoruk volt, amire a vidámság mellett a jóleső büszkeség is jellemző volt, hiszen a családfőt az egész város tisztelte.

„Letörpültem mindig mellette, igazi híresség volt itt Nyírbátorban. Nagyon erős ember volt, jól tartotta magát. 130 kilóba fekve belenyomott 60 évesen. 

Nagyon sajnálom, hogy egy szívkezelés után, teljesen fitten jött ki a kórházból, és rá egy hónappal – hirtelen történt – este elszólították őt….

 – mondta elcsukló hangon édesapja haláláról a színész. 

Idősebb Szabó Győző emlékére ünnepséget tartottak a helyiek. Fia az ünnepség előtt elment abba a helyi cukrászdába, ahol megalkották az édesapjáról elnevezett Győző szeletet, és ahol gyerekként ő is sok időt töltött, amikor épp nem az édesapja cukrászműhelyében volt.

Ebben a cukiban lehet apukám emlékére ezt a sütit majd…ez nagyon szép

 – mondta elcsukló hangon a színész.

Szabó Győző elsírta magát, amikor meglátta mivel adóznak édesapja emlékének a nyírbátoriak

A Győző szelet megalkotói igazán gondosan állították össze a receptet, amibe a szívüket is belesütötték.

„Joggal merül fel a kérdés, miért van violinkulcs a Győző szeleten. Apukám kórista volt, imádott énekkarban énekelni” – emlékezett vissza a színész, aki azt is megmutatta, hogy a sütemény tetején lévő zöld marcipán pedig a vadászat szeretetére utal.

Szabó Győző elsírta magát, amikor meglátta mivel adóznak édesapja emlékének a nyírbátoriak
Szabó Győző és testvére, Ildikó

A cukrászmester emlékének szentelt ünnepségre a színész testvére mellett elment Nyírbátor apraja-nagyja, mindenki tiszteletét akarta tenni a Szabó családnak, és persze elsőként szerették volna megkóstolni a Győző szeletet is.

#Fókusz#Videó#Bulvár#nyírbátor#cukrász#győző sütemény#szülők#halál#emlékezet

Címlapról ajánljuk