Fókusz

Fordulat Babicsek Bernát halálának ügyében? – Több szabályszegést is talált a nyomozás egyik szakértője

Czakó JózsefCzakó József

2023. május 11. 20:02

Akár még ma is élhetne Babicsek Bernát. Ezt mondja a tragikus körülmények között, a saját házában, füstmérgezés következtében elhunyt színész édesanyja. Bernát házához azon az éjszakán, 2021. december 31-én hajnalban ugyan kivonult a biztonsági szolgálat járőre, de mivel nem látott semmi gyanúsat, nem intézkedett. Babicsek Márta azt mondja, a cég még csak részvétet sem nyilvánított a családnak.

Babicsek Bernát családja és ügyvédje szerint lehetséges, hogy mulasztás vezetett a színész halálához. Miután tavaly első körben a rendőrség elutasította a nyomozást, az ügyvéd panasszal élt, ezek után újraindították a nyomozást. 

A munkavédelmi szakértő máris több szabályszegést állapított meg. Bizonyítási kísérlet is volt a háznál, annak tisztázására, hogy mit láthatott, mit észlelhetett a kiérkező járőr és mit nem. Azon a tragikus szilveszter előtti hajnalon dőlt a füst a ház oldalán lévő szellőzőből, Bernát pedig bent volt. A járőr mégsem intézkedett. 

Ha valaki életjeleket ad, alszik, horkol és ezt hallani lehet, akkor egyértelmű, hogy él, és élő embernek segítséget kell nyújtani akkor, akkor hogyha az élete vagy a testi épsége közvetlen veszélyben van 

– mondta Borbély Zoltán, a család ügyvédje.

Az ügynek egyelőre nincs gyanúsítottja, de Márta asszony és a család jogi képviselője azt szeretné, hogy legyen, hiszen jelen állás szerint senki nem felel Babicsek Bernát haláláért.

Úgy érzik, ha egy biztonsági cég járőre kint van a helyszínen, tud a riasztásról a diszpécser és különösebb intézkedés nélkül távoznak, akkor annak büntetőjogi következménye kellene, hogy legyen. Tudják, hogy fiukat már semmi sem hozza vissza, de nagyon fontos tartják, hogy mindenki tudja, egy ilyen helyzetben mi a kötelezettsége.

 

#Fókusz#Videó#babicsek bernát#fordulat#füstmérgezés#járőr

Címlapról ajánljuk