Fókusz

Lehet-e még nemhez kötni a divatot? Lakatos Márk nem mindennapi divatbemutatóján jártunk

Maár LauraMaár Laura

2023. május 3. 20:13

Csillogás, flitterek és extrémebbnél extrémebb darabok minden mennyiségben – talán így lehetne a legjobban jellemezni Lakatos Márk divatbemutatóját, amit a Tavaszi Fesztivál keretében rendeztek meg, és ahol a Fókusz stábja is jelen volt.

Hosszú hajú, szinte már-már nőies arcú férfiak, és nőiességükből sokszor alig mutató nők viselték a nem mindennapi darabokat. 

Lakatos Márk és csapata azt próbálja megfejteni, hogy lehet-e a divatot nemhez kötni?

Száz évvel korábban például még elképzelhetetlen lett volna a nadrág egy nyugati nő ruhatárában. Majd jött egy olyan korszak, amikor már a nők is elkezdték ezt az akkoriban férfias ruhadarabot viselni.

„Meg akarják mutatni, hogy ugyanolyan vagányak, menők, erősek, szabadak, kreatívak, függetlenek lehetnek, mint a férfiak. De semmi sem kötelező, és pont erről szól ez a divatbemutató.”

Ne a kötelező dolgokat fogadjuk el, hanem használjuk az öltözködésünket úgy, mint egy kreatív önkifejezési forma. Hiszen a ruháink szavak nélkül is beszélnek 

– mondta Lakatos Márk.

Márk bízik benne, hogy elindíthatnak egy olyan mozgalmat, ami rávilágít arra, hogy a ruhák nem a nemekről szólnak, hanem arról, hogy mit akarunk az öltözködésünkkel kifejezni. 

Sőt azt sem tartja kizártnak, hogy néhány év múlva lesznek olyan férfiak Magyarországon, akik bátran mernek majd a hétköznapokban is szoknyát viselni.

De mit szól ehhez az extrém daraboktól nem elrettenő, Lakatos Márkkal 30 éve együtt dolgozó Gryllus Dorka színésznő? A Fókusz riportjából ez is kiderül.

#Fókusz#Videó#lakatos márk#Bulvár#divatbemutató#budapest#Tavaszi Fesztivál#gryllus dorka

Címlapról ajánljuk