Fókusz

„A történelem lehet izgalmas és szexi” – Vadon Jani újra várakat foglal el a Spektrum sorozatában

Virágh OrsolyaVirágh Orsolya

2023. április 21. 19:42

Vadon Jani gyerekkorától rajongott a várakért. Az Egri csillagokat olvasva hivatásos katona szeretett volna lenni, végül élelmiszeriparit végzett, majd tévés és rádiós pályán kötött ki. Most, 52 évesen jutott el oda, ami már tizenévesen megérintette. Várakról készít műsort elképesztő lelkesedéssel, riporter, műsorvezető és szerkesztő is egy személyben. Óriási érzelmeket él meg ezeken a helyeken, sokszor a sírás kerülgeti. És azt mondja, a történelem nem csak nevek és évszámok magolásából áll, a történelem szórakoztató is lehet.

A nagy sikerre való tekintettel folytatódik a Spektrum saját gyártású sorozata, a Várfoglalók, így Vadon Jani, az ismert és közkedvelt rádiós és televíziós műsorvezető újabb „hadjáratokra” indul a stábbal. Ezúttal azonban nemcsak hazai, hanem határon túli várakat is elfoglalnak. 

Az első évad tavaly szeptemberben kezdődött, Magyarország kevésbé ismert várait mutatták be helyi szakértőkkel, régészekkel, történészekkel, várbarátokkal. Az idei évadban határon túli várakat is elfoglaltak, feltárás alatt lévő kriptákba jutottak be, bevehetetlen várfalakat másztak meg, földalatti járatokba, feltáratlan kutakba ereszkedtek le. A nézőket pedig a profi grafikai megoldások repítik vissza az időben.

#Fókusz#Videó#vadon jános#vár#várfoglalók#spektrum

Címlapról ajánljuk