Fókusz

A munkásszállóról is mennie kellett, emberhez nem méltó körülmények között él Beat, a Fekete Vonat tagja

Jász ZoltánJász Zoltán

2023. március 23. 19:12

Meghökkentő interjút adott a Fókusznak a Fekete Vonat formáció egyik tagja. Beat három hónappal a telt házas Aréna koncert után már hajléktalan lenne, ha barátai nem segítenének rajta. Eddig egy munkásszállón élt, de onnan mennie kellett, ismerősei fogadták be. Azt mondta, nem emberhez méltó körülmények között él, a zenekar tagjaival pedig egyáltalán nem tartja a kapcsolatot. L. L. Juniornak egy odamondós rapdalban üzent.

 

Nemcsak a Fekete vonat rajongók, hanem Beat sem heveri már ki, hogy a formáció vakvágányra futott teltházas Aréna koncertjük után. Az együttes női tagját, Fatimát annyira megviselték a történtek, hogy sajtóhírek szerint a koncert bukása után kórházba került. Majd váratlanul egy új együttest alakított.

L.L Junior Dominikára költözött és ott kezdett új zenei karrierbe. Utolsó interjúját pedig a Fókusznak adta a nagy út előtt.


A Fókusz információi szerint az énekes jelenleg egy hajón ad mini koncerteket az ott nyaraló magyar turistáknak.

Beat mindent egy lapra tett fel 

Beatről furcsa híreket lehetett hallani a bukott koncert után: rossz anyagi helyzetbe került, egy munkásszállón lakott. Nemrég onnan is eljött, azóta az életkörülményei csak rosszabbodtak.

Igyekszem küzdeni, a víz felszínén maradni, nem olyan fényes a helyzet 

– mondta a rapper a Fókusznak, aki nincs a legjobb formában, sokat fogyott a történtek óta.

A zenész azt mondja, sohasem volt még olyan mélyen, mint most. Tavaly ősszel, 23 év után egy bőrönddel a kezében elköltözött a családjától, majd mindent a Fekete Vonat koncertre tett fel: ami szakmailag élete csúcspontja volt, anyagilag kész csőd.

Az egyik muszlim barátomnak köszönhetem, hogy van hol aludnom; a másik muszlim barátomnak pedig azt, hogy van mit ennem. Ha ezek a barátaim nem segítenének, akkor a jelenlegi anyagi helyzetemből kifolyólag hajléktalan lennék. Most nincs annyi cash a kezemben, hogy ezeket tudnám finanszírozni 

– vallott őszintén jelenlegi anyagi helyzetéről a rapper. Hogy hol alszik, azt nem árulta el a Fókusznak, csak annyit mondott, hogy nem emberhez méltó körülmények között. Túlélni akar most, és újrakezdeni az életét. A zenélés háttérbe szorult, alkalmi munkákból él.

Beat most szobafestőként dolgozik, az egyik belvárosi bérházban. Azt mondja ez az eredeti szakmája és ő szereti is csinálni. Szorgalmas, becsületes embernek tartja magát, aki nem fél a munkától.

Voltam biztonsági jegyellenőr, könnyűgépkezelő, raktáros, segédmunkás. Ráfanyalodik az ember néha kényszerűségből

 – mondta a rapper, aki azt is megosztotta a  Fókusszal, hogy igaz, hogy kapott 3,7 millió forint előleget a koncertre, de az elment a korábbi tartozásokra, a fellépésre való felkészülésre és arra, hogy egyedülállóként ellássa magát.

„Pórul jártam, ennek nem így kellett volna lennie. Mind a hármunknak egyformán kellett volna ebből részesednie. Így lett volna korrekt. Nem így jött ki, mert üzletpolitikailag nem volt jó húzás. Ezek után együtt kellett volna elviselni a kudarcot is” – Beat nagyon csalódott az események miatt, de nem akar vádaskodni.

A koncert körüli anyagi vitákról L.L Junior is nyilatkozott annak idején a Fókuszban, akkor az énekes azt mondta, hogy ugyanolyan szerződése volt mindhármuknak.

Az Aréna koncert óta nem tartják a kapcsolatot 

Beat a rémálommá vált Aréna koncert óta a kapcsolatot egyik csapattárásával sem tartja.

„Napi szinten sem Fatimával, sem Juniorral nem társalgok. Fatimával kapcsolatban nem tudom, hogy mi az ok. Idő kell. Lacival pedig volt némi férfias bajusz göndörítés ízű, majdnem megbeszélt koncert után a helyzet, ami elmaradt. Ennek a leülepedése még talán nem végződött eléggé bennünk, hogy újra összejöjjünk” – mondta egykori csapattársairól a zenész.

“Hol a sokmillió, poharamba pezsgő még sincs csirió” – dalban fejezi ki csalódást Beat, aki munkásszállón kötött ki a Fekete Vonat koncert után

A tervek szerint 10 millió forint körüli összeg járt volna a zenekar tagjainak fejenként a koncert után, ezzel a pénzzel akart Beat új életet kezdeni, új barátnőjével. De vajon hogyan lehet az, hogy egy ilyen híres rapper kénytelen ilyen körülmények között élni? „Az, hogy ez mitől alakult ki: nagyon szerencsétlen ember vagyok” – mondta Beat.  

Rengeteg dolog van, amit másképp csinálnék: nem lennék ennyire fafejű, nem lennék ennyire makacs. Többet kellett volna engednem, de Isten lássa lelkem, én a siker érdekében tettem mindezt 

– mondta a zenész, aki az eset óta a túlélésért küzd.

Beat fájdalmát már egy dalban is megfogalmazta, amit zenésztárásnak L.L Juniornak írt:

Na helló diló. Hol a sok millió, poharamba pezsgő, még sincs csirió. Csak ilyen pirinyó vagy hogyha ellenem nem vagy dilinyó

 – íme egy kis ízelítő a nótából, amire a rapper valós csalódásból fakadó odamondogatásként gondol.

Beat bízik benne, hogy lehet még jövője a Fekete Vonatnak, de ehhez az kell, hogy a zenekar tagjai a menedzserrel együtt leüljenek átbeszélni a dolgokat, és hogy olyan jövőképük legyen, ami biztosítja számukra a jövőt, mind szakmai, mind anyagi értelemben.

#Fókusz#Videó#Beat#l.l. junior#fekete vonat#Fatima#Aréna koncert#Bulvár#csőd#popipar#ma

Címlapról ajánljuk