Fókusz

VV Szandika: „Az orvosok azt mondták, hogy ez a második születésnapom”

Lengyel NikolettLengyel Nikolett

2023. február 8. 19:48

Eltört a nyakcsigolyája a ValóVilág egykori „plasztikcicájának”, Lőrincz Alexandrának. Szandika balesetében talán az az egyik meglepőbb, hogy nem crossmotorozás közben sérült meg, hanem otthon leesett a lépcsőről. Azt meséli, mindent elölről kell kezdenie.

Csupán 20 éves volt, amikor VV Szandika nevét egy egész ország ismerte meg a ValóVilágban, ahol kiborulásaival és vicces beszólásaival hívta fel magára a figyelmet. Azóta eltelt 12 év és Lőrincz Alexandra visszavonult a nyilvánosság elől, ma már fodrászként dolgozik, azonban nemrég egy nagyon szomorú hírt kellett megosztania követőivel:

Megmondta nekem a doki, hogy Alexandra, ha ez a csigolya elmozdul, ahogy a légző ideg ott megsérül, utána már nem kell levegőt venni. 

Szandikának ugyanis eltört a nyakcsigolyája, miután egy szerencsétlen baleset következtében otthonában leesett a lépcsőn.

Szandika azt mondja, hogy már két és fél éve ugyanott laknak párjával, kívülről ismeri a lépcsőket, de egyszerűen annyira veszélyesek, hogy képtelenség rájuk rutinból felmenni.

„Homályosak az emlékeim, mert elájultam földet érés közben, de arra halványan emlékszem, hogy mentem fölfelé a lépcsőn, sötét volt és megcsúszott a lábam. Először gondolom, a fejem és a nyakam ütöttem be, ezáltal eltört a kettes nyaki csigolyám; nem repedt, hanem rendesen tört. Illetve a csuklóm teljesen keresztbe” – mesélte Szandika a történtekről, aki párjával jelenleg házfelújításban van, ezért munkahelyén fogadta a Fókusz stábját hű társával, a három hónapos Piránya névre hallgató kiskutyájával, aki harapásairól kapta a nevét.

„Az orvosok azt mondták, hogy ez a második születésnapom” – eltörte nyakcsigolyáját VV Szandika, majdnem tragédia lett a vége

Leghamarabb nyolc hét múlva vehetik le róla a nyakmerevítőt, ami után gyógytorna vár rá. Bár a felépülés sokáig tart, mégis szerencsés. Az, hogy akár le is bénulhatott volna, elgondolkodtatta:

Az orvosok azt mondták, hogy ez a második születésnapom.

Bár Szandika hónapokon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a baleset következtében, annak örül a leginkább, hogy egyáltalán túlélte. A Fókusznak azt is elmondta, hogy az egyik rokona is azután halt meg, miután leesett a lépcsőn.

Szandiról tudni lehet, hogy örökmozgó. Imád lovagolni, 2016-ban pedig egy fitneszmodell-versenyen is találkozott vele a Fókusz stábja, amikor végleg maga mögött hagyta egykori husibb formáját, és szálkás izmokkal állt színpadra. 

Azóta is edzésben van, de párja révén egy extrém sport is az élete része lett: hobbiszerűen crossmotorozik.

„Az orvosok azt mondták, hogy ez a második születésnapom” – eltörte nyakcsigolyáját VV Szandika, majdnem tragédia lett a vége

„Pont ezen viccelődtünk a barátnőimmel, hogy Szandra, te, mint egy extrémen élő, aki száz végén égeti a gyertyát, egy háztartási balesetben majdnem ott maradsz. Mi erre az esély?” – fogalmazott. Szandika azt is bevallotta, hogy a történtek óta sokkal jobban kapaszkodik az életbe, mint azelőtt.

Nekem ez egy akkora jel, egy akkora tanulság. Rosszabb napokon nincs kedvem semmihez: nem érdekel a fodrászat, már a motor se érdekel. Amikor történik egy ilyen fricska az ember életében, akkor az életösztön elkezd dolgozni: ha növeszteni lehetne még kezet, akkor növesztenék, hogy kapaszkodjon az életbe. Olyan életem van, hogy más csak kérhetné, de nem kapja, olyan hobbim van, hogy mondhatni, félig luxus. Például nem kell bejelentkeznem a lovardába, hanem fölhívom apámat, hogy „hé apa, van szabad ló?”, ő pedig azt válaszolja, hogy „Melyiket akarod?” Ezek nagyon jó dolgok, már mindjárt el is érzékenyülök 

– küszködött könnyeivel Szandika, akinek balesete után különösen figyelnie kell magára, mert egy rossz mozdulat még nagyobb kárt tehet benne. Úgy gondolja, ha másra nem, ez a helyzet arra jó, hogy megbecsülje azt, amije van.

#Fókusz#Videó#Bulvár#lőrincz alexandra#vv szandika#esés#ValóVilág#baleset#sérülés

Címlapról ajánljuk